Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ VIOGNER CUVEE LARSINOS 2010




ΦΩΤΟ- ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ
VIOGNER CUVEE LARSINOS 2010
ΛΕΥΚΟΣ Π.Γ.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ VIOGNER

Αν και το άρθρο γράφετε νύχτα στην Μακεδονία, θα σας πάρω όλους ένα οινικό ταξίδι στην Πελοπόννησο. Στο ζεστό Άργος, με τις μυρωδιές από τα νόστιμα πορτοκάλια του. Μα στον αέρα του πλανάτε και το άρωμα της προσπάθειας για ένα καλό κρασί. Θα φτάσουμε όλοι εκεί, για να δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα αυτού του κόπου. Ανοίγουμε την πόρτα στο κτήμα Σκούρα, όπου οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, βάζουν όλη την ενέργειά του για κάτι καλό κάθε χρόνο.
Διαλέγουμε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay και πιστέψτε με παίζει ρόλο ο τύπος του ποτηριού, για την ανάδειξη των αρωμάτων. Στο εσωτερικό του, θα ρίξουμε ένα κιτρινοπράσινο viogner που έχει μείνει 6 μήνες σε βαρέλι. Αυτό που θα σας κερδίσει, είναι το άρωμα από το σαρκώδες ροδάκινο. Πλαισιώνεται ωραία, από πράσινες ανταύγειες, που σε παραπέμπουν στα εξωτικά φρούτα που κρύβει μέσα του. Μια οικεία μυρωδιά, θα σε ξυπνήσει μνήμες, και θα σε πάει στα παιδικά σου χρόνια. Η βανίλια και τα άνθη τα λευκά, κυριαρχούν σε κάποιες αναδύσεις.
Αρκετά διαυγές και νόστιμο, με δυνατότητα να παλαιώσει έως και 5 χρόνια. Η πολυπλοκότητά του δεν είναι λόγος να τα βρείτε σκούρα. Για να το φέρεται πιο κοντά σας, δοκιμάστε το με πικάντικα τυριά και ψάρια. Φεύγοντας από τον χώρο, δεν θέλω να ξεχάσετε να πάρετε ένα μπουκάλι, να το βάλετε στο ψυγείο και να το γευτείτε στους 10 βαθμούς. Για όσους μένουν Θεσσαλονίκη , μπορούν να το βρουν στην κάβα Αίολος με 13 ευρώ.
Καλές οινικές απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις