Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2008







φωτό- κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου.




ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΦΕΓΓΙΤΕΣ 2008

CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC.

Τ.Ο. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάθε φορά που ψάχνεις έναν φεγγίτη, είναι γιατί ζεις μια δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της ζωής σου. Έχεις ανάγκη να πιστέψεις, πως ακόμα υπάρχει κάπου φως, για να πιαστείς παο αυτό.

 Δίκιο έχεις!!!

 Απόψε, θα σου ανοίξω ένα και εγώ. Όταν τον κοιτάξεις, να ξέρεις πως θα σε βγάλει στο όρος Φαλακρό. Θα σε αγκαλιάσει στα δύσκολα, και θα σε μάθει τι σημαίνει θάρρος και υπομονή.

  Μόνο… μόνο που ξέχασα να σου πω… αυτός ο φεγγίτης δεν ανοίγει με χερούλι αλλά με ανοιχτήρι. Δεν βλέπει τον ορίζοντα, αλλά τον πάτο ενός μπουκαλιού. Ξέρω πως είναι κάπως περίεργο αυτό που σου λέω, αλλά άσε με να σε ξεναγήσω και θα καταλάβεις.

  Λοιπόν, τον βάψαμε το 2008 ερυθρό. Με 3 μπογιές διαφορετικές. Βασικά κατά 65% με cabernet sauvignon, 30% merlot, 5% cabernet franc. Καλά υλικά για δυνατό αποτέλεσμα. Δες τον λίγο πιο προσεκτικά…  έχει δυνατό χρώμα και στο φως κάνει σκούρες μωβ ανταύγειες. Είναι πλούσιος σε αρώματα. Εκεί κρύβονται φρούτα, αρώματα κέδρου και μπαχαρικών. Σε αντίθεση με το κρύο βουνό, αυτό ο φεγγίτης, σου ζεσταίνει την καρδιά. Ισορροπημένος σχεδιαστικά. Ότι πρέπει για να τον έχεις κοντά στο τζάκι. Μπορείς να τον κοιτάς για ώρες… θα σου δώσει μια δυνατή και μεγάλη συγκίνηση σαν την επίγευσή του. Να ξέρεις πως εσύ μπορείς να τρως το κρέας ή τα δυνατά κίτρινα τυριά και να σε συνοδεύει.

 Αν τον ψάχνεις, θα τον βρεις σε κάβες με 13 ευρώ και στον τόπο γέννησής του στην Αδριανή Δράμας.



Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις