Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κτήμα Claudia Papayianni ροζε 2008



φωτο κειμενο ιωαννα υποδηματοπουλου.

Κτήμα Claudia Papayianni
Ροζέ 2008
Grenache Rouge – Syrah
Τ.Ο. Χαλκιδικής 13% vol.
Όταν η Κλαούντια Παπαγιάννη, διάλεξε τον τόπο της, την Αρναία Χαλκιδικής, το 2003 για να ξεκινήσει την βιολογική καλλιέργεια αμπελιού, σίγουρα δεν περίμενε την επιτυχία που θα είχε η προσπάθειά της σε τόσο μεγάλο βαθμό. Κατάφερε με το μεράκι, το πάθος και τους εξειδικευμένους συνεργάτες της να παράγει αξιόλογα κρασιά.
Αυτή τη στιγμή, το κτήμα έχει 200 στρέμματα ιδιόκτητους αμπελώνες, φυτεμένα βιολογικά κλήματα με Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, αλά και Syrah, Merlot, Viognier κ.α
Η οινική δοκιμή μας είναι το ροζέ του κτήματος, το οποίο θέλει να έχει την δική του γευστική θέση και να μην είναι η ενδιάμεση πρόταση μεταξύ του λευκού και του ερυθρού. Πρόκειται για ένα ροζέ, από 90% Grenache rouge και 10% Syrah. Παράγεται σε αργιλοπηλώδη έδαφος και σε 250 μέτρα υψόμετρο. Η ένωση των ποικιλιών γίνεται με την μέθοδο προζυμωτικής κρυοεκχύλισης για 24 ώρες στους 10 βαθμούς.
Διαλέγοντας ένα ποτήρι τύπου Syrah, θα δούμε το λαμπερό του χρώμα με μωβ αποχρώσεις, αρκετά διαυγές και ήρεμο. Ένα φινετσάτο και ήρεμο κρασί, πολύ αρωματικό με το ρόδι, την φράουλα και το τριαντάφυλλο να κυριαρχούν. Στο στόμα είναι γεμάτο, λίγο ταννικό και όξινο, και με μια επίγευση που διαρκεί , με μια γλυκιά γεύση.
Συνοδεύει σαλάτες, γαρίδες, φρούτα, αλλά και από μόνο του αποτελεί μια καλή πρόταση σερβιρισμένο στους 10 βαθμούς.
Καλές οινικές απολαύσεις!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις