Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

GANCIA SCARLATTO D’ ACQUI





φωτο κείμενο ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ


GANCIA

SCARLATTO D’ ACQUI
6,5% VOL

Μια στιγμή δώσε σε αυτό το κρασί, για να σου χαραχτεί για πάντα στην μνήμη σου. Κλείσε τα μάτια σου, και άστο να σου διηγηθεί την αρωματική ιστορία του.

Σ’ ένα ψηλό κολονάτο ποτήρι, σερβίρετε το στους 10 °C. Όσο το κοιτάς, τόσο θέλεις να το δοκιμάσεις. Έχει ένα χρώμα έντονο ρουμπινί, με απαλές μωβ ανταύγειες, να γεμίζουν τα τοιχώματα και να χαίρεσαι να το βλέπεις. Όταν θα το μυρίσεις, το άρωμα από την μαρμελάδα φράουλα, το σιρόπι κερασιού, τα κράνα και τα βύσσινα, τα ερυθρά βατόμουρα, και μια ιδέα από μικρά μπουκέτα τριαντάφυλλων, θα μπουν μέσα στις μικρές φυσαλίδες, και δεν θα τις ξεχάσεις ποτέ.
Με την είσοδο του στο στόμα, θα φυλακιστεί εύκολα στους θύλακες της γλώσσας, που δείχνουν την γλυκιά γεύση, ενώ θα κάνει ένα μικρό παιχνίδισμα στον ουρανίσκο. Όταν καταλαγιάσουν οι φυσαλίδες, έχει ένα ντελικάτο σώμα, με λεπτά χαρακτηριστικά, πολύ φινετσάτο, και αρκετά διαυγές. Μοιάζει με ένα παιδικό ρόφημα, σαν ένα σιρόπι, που όλοι θέλουν να το έχουν αλλά λίγοι θα το καταλάβουν.
Μπορείτε να το πιείτε οποιαδήποτε ώρα της μέρας, αλλά με μέτρο, επειδή μετά το δεύτερο ποτήρι, μπορεί να σας πειράξει. Αποτελεί ένα φοβερό ποτό για να ανοίξετε ή να κλείσετε το δείπνο σας, με φρούτα ξινά, ή με γλυκά με φρούτα. Το Scarlatto d'acqui έχει γίνει και σκουλαρίκια για τις γυναίκες του κρασιού, απο ανκυκλωμένο χαρτί, απο τα Stekia Pantou εδω. Αν το θέλετε μπορείτε να το βρείτε στην Αλεξανδρούπολη, αν μένετε ή και σε επιλεγμένες κάβες  με 16,5 ευρώ… μια πολύ καλή επιλογή για αυτό…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις