Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΜΑΘΟΥΣΑ 2011



φωτογραφία κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου

Θα μας βρείτε και στο pinterest


Κτήμα Πόρτο Καρράς

Αμαθούσα 2011

Μαλαγουζιά, sauvignon Blanc Ασύρτικο

ΠΓΕ Σιθωνίας Λευκός Ξηρός Οίνος

 

Με τόσο καλό καιρό, δεν μπορούσα να μείνω σπίτι. Έκανα μια διαδρομή έως την Σιθωνία Χαλκιδικής. Θαύμασα την φύση, απόλαυσα το τοπίο και έφτασα στον προορισμό μου. Στάση στο Πόρτο Καρράς. Αν είστε από αυτούς που στην θέα ενός αμπελώνα συγκινούνται, και θέλουν να ξεχυθούν, οι αμπελώνες του κτήματος θα του αρέσουν πολύ, μιας και είναι οι μεγαλύτεροι ιδιόκτητοι αμπελώνες στις πλαγιές του Μελίτωνα. Τριγύρω δάση να το πλαισιώνουν, ηρεμία από  το τοπίο, ήπιο κλίμα και καλό έδαφος, είναι συστατικά που κάποια είναι εμφανή στο κρασί και κάποια στον επισκέπτη. Απλά για να νιώσεις καλύτερα το ποτήρι που πίνεις, είναι ωραίο να επισκέπτεσαι και τον τόπο που το παράγει.

 Αν σταθείς σε ένα παράθυρο του κτήματος, θα πλημμυρίσεις με αρώματα φύσης, θα γεμίσει το οπτικό σου πεδίο πράσινο, και θα βλέπεις πως κάνουν τον τρύγο με το χέρι, μιας και το κτίσμα είναι στο κέντρο του αμπελώνα, με στόχο να μην οξειδωθεί το σταφύλι καθώς περιμένει να μεταφερθεί. Με στρεμματικές αποδόσεις χαμηλές, τα κρασιά έχουν καλής ποιότητας αποτέλεσμα, καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο για να μην αλλοιωθεί η οργανική σύνθεση.

 Στην αίθουσα γευσιγνωσίας Μελισσάνθη, όπου είναι ένας χώρος από πέτρα και ξύλο, θα γευτώ την Αμαθούσα 2011. Ζητήστε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay για να θαυμάσετε ένα κρασί με ανοιχτό χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες στον δακτύλιό του. Αρκετά κοντά στα χρώματα της φύσης. Διαυγές τόσο, ώστε να ζηλεύεις το φως που το διαπερνά. Αν και το χρώμα δεν με ενθουσίασε, η «μύτη» μου χάιδεψε γλυκά τους αισθητήρες μου, με εξωτικά φρούτα και Lime. Τα εσπεριδοειδή με κάποιες νότες πράσινου μήλου θα σας προκαλέσουν για το επόμενο βήμα. Σε προσκαλεί να το γευτείς για να δεις το λεπτό του σώμα, την δροσερή του οξύτητα και την ωραία γεύση, με τελείωμα τα ώριμα φρούτα και μια ιδέα μέλι.

 Μια ωραία πρόταση βιολογική, με 12,5% αλκοόλ που μπορείτε να το συνοδεύσετε με θαλασσινά, ζυμαρικά, οστρακοειδή, στους 8 βαθμούς… μην το χάσετε γιατί κάνει μόνο 10 ευρώ.

Με το στόμα γεμάτο οινική ανάμνηση, με την ψυχή και τα μάτια πράσινο και αμπελώνες να ευχηθώ…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις