Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη Αλεξάνδρα 2009


 
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
λόγια- φωτό Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
 
Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη

Αλεξάνδρα 2009

Μαλαγουζιά

Τ.Ο. Χαλκιδικής Λευκός Ξηρός 12% vol.

 

Μπορεί η γιορτή της Αλεξάνδρας να πέρασε, όμως υπάρχει μια συνονόματη, που γιορτάζει κάθε φορά που την διαλέγετε. Μιλάμε για μια Μαλαγουζιά με όνομα και τόπο καταγωγής την Αρναία Χαλκιδικής. Φύεται στα 650 μέτρα υψόμετρο και μεγαλώνει σε αργιλοπηλώδες έδαφος.

 Αφού έχει δροσιστεί για 24 ώρες ο μούστος στους 10 °C, αφού έχει απολασπωθε΄, και η αλκοολική ζύμωση γίνεται στους 17,5 °C, τότε ωριμάζει με τις οινολάσπες του για 2 μήνες.

 Θα αναρωτιέστε γιατί σας λέω όλους τους όρους που δεν γνωρίζετε. Ο λόγος είναι, πως όταν θα μπει στο ποτήρι σας- διαλέξτε ένα ποτήρι τύπου τουλίπα- θέλω να ξέρετε γιατί έχει το έντονο κίτρινο χρώμα. Να δικαιολογήσετε τις χρυσές ανταύγειες που το πλαισιώνουν. Να μην θαμπωθείτε τόσο από την διαύγειά του, αλλά από την έντονη αρωματική παρουσία που έχει. Με το ροδάκινο και τα ανθισμένα λουλούδια να κυριαρχούν.

 Με την είσοδο του στο στόμα έχει μια δόση γλύκας, αλλά η ισορροπημένη οξύτητά του σου μένει στον νου. Ωραία ύπαρξη σώματος, αλλά σε κάποιες στιγμές έχει πλαδαρότητα. Δεν είναι έντονη, αλλά υπάρχει. Στο τελείωμα αφήνει μια ευχάριστη επίγευση που διαρκεί για λίγο. Όχι πολύ έντονη, ούτε όμως και πολύ αχνή η αίσθηση που αφήνει.

 Συνοδεύει σαλάτες, ζυμαρικά, κοτόπουλο, χοιρινό, τυριά και φρούτα, δοκιμάζοντάς του στους 10 °C. Μια καλή επιλογή για τα 8 € που κοστίζει. Γιατί είναι μια γυναικεία ύπαρξη, «φυλακισμένη» σε ένα μπουκάλι που κρατάει συντροφιά σε όλους για να σας ευχηθεί…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις