Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙ 2010


 
 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Κτήμα Παπαγιαννάκου

ΚΑΛΟΓΕΡΙ 2010

Μαλαγουζιά 100%

Επιτραπέζιος Λευκός Ξηρός Οίνος

 

 Αν το χώμα που δουλεύεις το έχει προστατέψει, αγαπήσει και αγκαλιάσει ένας Θεός, δεν μπορεί παρά να δώσει ένα αποτέλεσμα … «θεϊκό» . ο θεός Διόνυσος είχε για καταφύγιο, τον ναό της Αρτέμιδος, και έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις, ευλογημένο, τον Αττικό Αμπελώνα.

 Βρισκόμαστε στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην περιοχή Καλογέρι, στο πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο στην Ελλάδα, στο κτήμα Παπαγιαννάκου, για την Μεσογείτικη Μαλαγουζιά του.

 Η Τρίτη γενιά της οικογένειας είναι στο τιμόνι, δημιουργώντας προϊόντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Αν κάνεις μια βόλτα στον χώρο το στοιχείο του ξύλου είναι έντονο και η τεχνολογία δίπλα σου. Σκεφτείτε, πως το κάθε βαρέλι κρατάει μέσα του, την κάθε σταγόνα που γεύεστε. Δεν είναι μαγικό;

 Αξίζει να δείτε την κάβα του κτήματος, που είναι ανοιχτή για το κοινό, αλλά τώρα μην παρασυρθείς, από τα πολλά γιατί δοκιμάζουμε το ένα. Ένα λευκό αυτού του Αττικού αμπελώνα.

 Σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay, γέμισε το ως την μέση σε θερμοκρασία 10 °C για να γευτείς την Μαλαγουζιά μια Ελληνική ποικιλία που προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία. Η προσαρμογή της στα Μεσόγεια δίνει, έναν οίνο με χρώμα χρυσό και έντονες ανταύγειες. Με κομψή «μύτη» που κυριαρχούν τα φρούτα, ήρεμη είσοδο στο στόμα, αρκετά ισορροπημένο, αν και μπορεί καμιά φορά να έχει σκαμπανεβάσματα, με μια τραγανότητα που δίνει νοστιμιά, οξύτητα που μπορεί να συνδυαστεί με σολωμό, πουλερικά στην σχάρα και σαλάτες με γλυκόξινες σάλτσες. Ένα ευχάριστο τελείωμα, και μια καλή επίγευση, σε κάνουν να το γεύεσαι ευχάριστα.

  Πήρε το όνομά του από τον τόπο που φιλοξενεί το αμπέλι. Μια συμβουλή · αν το πιείς στην περιοχή ή στο οινοποιείο που το παράγει, θα καταλάβεις γιατί μαγεύτηκε ο θεός Διόνυσος. Για να το αγοράσεις και να το πιείς μέσα στην χρονιά, με 10 € είναι μια χρυσή πρόταση.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις