Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΡΟΖΕ 2011


 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 
λέξεις- φωτό Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
 
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Μέγα Σπήλαιο ροζέ 2011

Syrah Ξηρός Οίνος

ΠΓΕ. Αχαΐας 13% Vol

 

 Γεννημένο στην Αχαΐα, με καταγωγή από της Λώβας το Λαγκάδι και με την βοήθεια του Βουραικού , σημαίνει ότι θα δούμε πολλά καλά κρασιά να κυλάνε στα ποτήρια μας. Ένα από  αυτά είναι το Μέγα Σπήλαιο ροζέ του 2011.

  Με ένα αμπελώνα που διανύει την 2η δεκαετία του δίνοντας 550 κιλά/ στρέμμα κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη όταν τρυγάτε χειρονακτικά, περιμένουμε να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Για αυτό όταν το σταφύλι μπει στο οινοποιείο, εκχυλίζεται προζυμωτικά για 8 ώρες. Η σταθερή αργή αλκοολική ζύμωση και η στατική απολάσπωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, δίνουν ένα ροζέ ικανό, να καταναλωθεί μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής του.

  Αν ανυπομονείς  και εσύ για το αποτέλεσμα της ζύμωσης, να σου πω πρώτα ότι το κύριο όπλο σου είναι ένα ποτήρι τύπου siraz και φυσικά χωρίς σκαλίσματα πάνω του. Καθώς θα χυθεί στο ποτήρι θα δεις το  απαλό χρώμα του με ιώδεις ανταύγειες να σε προκαλεί για δοκιμή. Αρκετά διαυγές, καθαρό, χωρίς θολώματα και κομμάτια. Μια γλυκιά είσοδο στο στόμα, ένα μούδιασμα στο κέντρο της γλώσσας, λίγο παραπάνω για ροζέ, μερικά σκαμπανεβάσματα στην γεύση, αλλά με αρώματα φοβερά.

  Κυρίαρχες γεύσεις το ροζ τριαντάφυλλο, τα μαύρα μούρα, η ανθισμένη  βιολέτα,  προκαλούν ένα «σώμα» στρογγυλό και παρουσία έντονης οξύτητας. Αποτελεί όμως μια όμορφη πρόταση, καθώς το τελείωμα του αφήνει μια καλή ανάμνηση με σχετικά σύντομη επίγευση.

  Σερβίρετε στους 10 °C και συνοδεύει γλυκά, σαλάτες, ζυμαρικά. Ένα δώρο 10 € που σε κάνει να τα βλέπεις όλα ροζ και νόστιμα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις