Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΙΤΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΕΡΟΣ MALBEC 2010


 

 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
λέξεις- φωτο Ιωάννα Υποδηματοπούλου.
 
ΚΤΗΜΑ ΚΙΤΟΣ
ΚΙΤΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΕΡΟΣ
MALBEC 2010



αν είστε λατρεις του κρασιου και των ταξιδιων φυσικα θα εχετε παει στην Γαλλία . αν οχι θα σας παω εγω τωρα. στο Bordeaux υπαρχουν πολλες ποικιλιες μα εμεις σταματησαμε για να δοκιμασουμε μια πιο ασημη μα εξισου σημαντικη. την ποικιλια Mlbec που συμπληρωνει τα cabernet sauvignon, franc merlot.

την αγαπησαν ομως πιο πολυ οι Αργεντίνο

ι που την εβαλαν στο αμπελοτοπι σε πρωτο πλανο για να παραγουν εξαιρετικα δυαντα γευστικα αρωαμτικα κρασια. για τα ελληνικα δεδομενα ομως ενας αντιπροσωπος της ποικιλιας ειναι ο Γεωργιος Κίτος, οπου απο το 2009 φυτεψε 8 στέμματα στο Σωτηριο Λαρισας και με Malbec. τα αποτελεσματα ήταν θεικά.

σε μια γευστικη δοκιμη, που διοργανωσε ο Πλατωνας Αναστασιαδης στην κανα οινοτοπι καπνοτοπι, και μπορουσε να παει ο καθενας βρηκα ενα μικρο διαμαντακι. το ποτηρι της τουλιπας γεμισε με ενα βαθυκοκκινο τανικο οινο ξηρο με λουλουδια και μαυρα φρουτα να σε καλουν απο την μυτη του. σωμα γεματο που δινει μια αισθηση πληροτητας ισορροπημενο αλλα με μια μιρκη επιγευση λιγο πικρη.

αν το γευτειτε ειναι μια προταση για κρεατα απο μοσχαρι καθως εχει 13,5 % vol. με ψητη γαλοπουλα και με κοτοπουλο. τα ιταλικα και ελληνικα φαγητα θα το λατρεψουν ειδικα αν εχουν σαλτσα τοματας. σκεφτειτε πως τομπουκαλι αντιστοιχει σε ενα πρεμνο αρα εχει κρατησει ολα τα χαρακτηριστικα για να το κανει ξεχωριστο.

οσοι μενετε θεσσαλονικη θα το βρειτε στην καβα καπνοτοπι οινοτοπι με 22 ευρω.

καλε οινικες απολαυσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις