Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗΣ ΟΙΝΟΥ ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ CAHRARDONNAY 2010


 
 
κείμενο- φωτογραφια Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
Κτήμα Τέχνη Οίνου

Ήδυσμα Δρυός chardonnay  2010

Chardonnay

ΠΓΕ Δράμας 14% vol

 

Πήρε το όνομά του από τα βαρέλια που το αγκαλιάζουν και δίνουν το στίγμα τους στην γεύση του. Το Chardonnay έχει μια άριστη σχέση με το βαρέλι, για να δείξει τα αρώματα του και το κτήμα Τέχνη Οίνου, το 2010 έκανε μια ετικέτα άξια προσοχής και πόσης.

  Μετά από προζυμωτική εκχύλιση πέρασε στα βαρέλια όπου έμεινε για 5 μήνες με τις οινολάσπες του. Τι κέρδισε με αυτό;

 Κρατήστε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay για να δείτε το λαμπερό του χρώμα με τις χρυσές ανταύγειες, με ένα άρωμα να πλανιέται διάχυτο πριν ακόμα ακουμπήσεις στο ποτήρι.    Το ροδάκινο και τα εσπεριδοειδή, σε μαγνητίζουν με τον ωραίο συνδυασμό τους, ενώ την παλέτα συμπληρώνουν το βούτυρο και η καραμέλα με το μέλι. Πλούσια γεύση, με πληθωρικό σώμα, αν και σε κάποια σημεία γίνεται πλαδαρό, με την λιπαρή αίσθηση και το άρωμα από τα βαρέλια να είναι φανερό. Να ποιο ήταν το κέρδος του να μείνει τόσους μήνες εκεί. Με οξύτητα υψηλή, αλλά όχι ενοχλητική, και ένα ραφιναρισμένο γλυκόπικρο τελείωμα, για ανάμνηση και υπόσχεση επανάληψης.

 Συνοδεύει τέλεια στους 12 °C σούπες κατσαρόλας, λιπαρά ψάρια, μακαρόνια και όπως αλλιώς θέλετε. Και να σας πω ένα ακόμα μυστικό; Μπορείτε να το κάνετε καλύτερο, όσο το παλαιώνετε, για να σας δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

 

 Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις