Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ KITRVS


 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
 Οινοποιείο Kitrus

Μαλαγουζιά 2011

ΠΓΕ Πιερία 13,5% vol

 

 Ο δέκατος Χάρτης των γεύσεων, είχε νέους παραγωγούς να μας παρουσιάσει. Πρώτη νέα οινική στάση λοιπόν, κάνουμε στην Πύδνα Πιερίας, όπου ένας λάτρης του κρασιού, έκανε το χόμπι του επάγγελμα.

  Μια πρόταση από αυτό το οινοποιείο είναι η Μαλαγουζιά του 2011. Τα 30 στρέμματα που φυτεύτηκαν το 2009, έδωσαν την ευκαιρία στα σταφύλια που τρυγήθηκαν στις 19/8/2011, να μας χαρίσουν ένα αχυρόξανθο ξηρό οίνο, κλεισμένο σε μια κομψή φιάλη.

  Σε ένα ποτήρι τύπου Chardonnay ψηλό, θα παρατηρήσουμε τις πρασινωπές ανταύγειες και την μεγάλη διαύγειά του. Το αργιλοπηλώδες έδαφος , με ph 3,4, δίνει μια οξύτητα 5gr/lt. Για την παραγωγή του όμως, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της αλκοολικής ζύμωσης στους 17 °C και ωρίμανση για 3 μήνες στη δεξαμενή.

 Το αποτέλεσμα στο ποτήρι, είναι ένα μαλακό σώμα, με αρκετά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και λουλουδιών, με μια μικρή δόση αλλατότητας, η οποία χάνεται με τη συνοδεία φαγητού και φρούτων. Λεπτεπίλεπτο σώμα και ντελικάτη μύτη, όπως και η επίγευση που σου αφήνει. Αν διατηρηθεί για 6 μήνες σωστά στη φιάλη, το αποτέλεσμα θα είναι ήπιο και σωστό.

  Στους 10°C συνοδεύει κοτόπουλο στο φούρνο, σαλάτα με λαχανικά, μαλακά τυριά και πίτσα. Είναι μια επιλογή για το καθημερινό τραπέζι μιας και στα 6€, σου επιτρέπουν να το ευχαριστηθείς με πολλούς συνδυασμούς.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις