Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ



της ιωάννας υποδηματοπούλου

                                     

             ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ …ΟΙ ΘΕΟΙ

  Δώδεκα θεοί, διάλεξαν τον Όλυμπο για μόνιμη τους κατοικία… Εκεί έτρωγαν  Αμβροσία και έπιναν  νέκταρ. Χιλιάδες χρόνια μετά, στους πρόποδες του βουνού, με κοινό σημείο το φαράγγι του Ενιπέα, ένας θνητός δημιούργησε ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, με θεϊκά πιάτα και κρασιά με στυλ.         

  Ατμόσφαιρα  ζεστή, γεύσεις ψαγμένες, σέρβις προσεγμένο.  Σας προτείνω  το «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», έναν χώρο φιλόξενο, που μπορεί να σε ταξιδέψει, μέσα από τα πιάτα του και την θέα στην φύση.

  Τα τελευταία οχτώ χρόνια, βρίσκετε στην ιδιοκτησία του σεφ Ανδρέα Γάβρη, που σαν επαγγελματία τον χαρακτηρίζει συνέπεια, τελειομανία, αγάπη για την ελληνική κουζίνα και δημιουργική διάθεση επανατοποθέτησής της. Έρωτας για το κρασί και την σωστή φύλαξή του,και αποστροφή από τα κακής ποιότητας χύμα κρασιά. Οι δε γνώσεις του για το κρασί, την φύλαξη και την συντήρησή του, τον καθιστούν ικανό για οινικές προτάσεις και απορίες που ζητούν λύσεις. Αυτός είναι και ο λόγος, που είναι απαιτητικός στο σωστό σερβίρισμα του και απέχει πολύ, από τα άλλα εστιατόρια σε αυτόν τον τομέα.  

  Από την αρχή που το ανέλαβε το εστιατόριο, είχε ξεκάθαρο όραμα τι  ήθελε να πετύχει. Ένα κοινό που θα ξέρει από καλό κρασί, θα ψάχνετε για αυτό, και θα έχει ανοιχτό μυαλό. Ανάλογο κοινό ζητούσε και για την κουζίνα του… με γνώση και γούστο… Το ζητούμενό του, δεν ήταν ποτέ να πει κάποιος «είδα φως και μπήκα»  και δεν έχει τέτοιους πελάτες. Μπορεί να βρίσκετε σε κεντρικό σημείο, να έχει ωραία θέα και παρκινγκ, μα αν δεν ξέρεις το ύφος του μαγαζιού, δύσκολα μένεις. Μετά από 8 χρόνια όποιος ξέρει έρχεται.

  Και από ότι φαίνετε, το ξέρουν πολλοί.

Βέβαια, καλό θα ήταν, να τον στήριζε και η τοπική κοινωνία, για να μπορεί να ακούει απόψεις συχνά, από ντόπιους, ώστε να ξέρει τι αρέσει και τι όχι, να βελτιωθεί, και να ξέρει τι να προσέχει. Παρόλα αυτά, είναι διάσημο ανά τους νομούς, μιας και υπάρχουν καλοί πελάτες από τον Βόλο, την Λάρισα, την Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη αλλά και από πιο μακριά όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη. Επίσης συγκεκριμένες παρέες από νησιά όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη, που έχουν και αυτά παράδοση στο καλό φαγητό, έρχονται να τον απολαύσουν.

  Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, με τόσο κόσμο, δεν θα  μπορούσε να έχει ένα μικρό μαγαζί. Είναι μεγάλος ο χώρος, και το χειμώνα στρώνονται τραπέζια για 60-70 άτομα, που μπορούν να γίνουν πιο πολλά, όμως ο Κ. Γάβρης, δεν θέλει να στριμώχνει τον κόσμο, παρά μόνο, αν είναι από πολύ μακριά οι πελάτες. Το καλοκαίρι, επειδή δεν είναι σωστό να χαθεί η μαγεία του βουνού, τα άτομα μπορούν να γίνουν 120 με δυνατότητες για ακόμα περισσότερα. Όπως καταλαβαίνετε, καλό θα ήταν, να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν, αν είστε υποψήφιος πελάτης, για να δείτε αν προλαβαίνετε να βρείτε μια θέση στην  νοστιμιά . Το τραπέζι στρώνετε από τις 12 το μεσημέρι έως τις 23:30 το βράδυ. Αν και τον χειμώνα κλείνουν νωρίτερα, μιας και η κίνηση είναι μειωμένη.

  Αν αναρωτιέστε, γιατί όλοι θέλουν να πάνε σε αυτό το μαγαζί, η απάντηση είναι απλή. Πέρα του ότι μπορείτε, να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, οι φήμες λένε πως το καλό, προσεγμένο, γκουρμέ φαγητό είναι η λύση.

  Αν δεν με πιστεύετε ο Κ Γαβρης  λέει, πως το αγαπημένο πιάτο των πελατών δεν είναι ένα.

Το μπουρανί έχει κλέψει τις καρδιές των πιο φανατικών πελατών. Ριζότο με διάφορα μανιτάρια, τσουκνίδα, γραβιέρα Κρήτης και λάδι τρούφας.

Η διαχρονική σπεσιαλιτέ, είναι το αρνάκι σε σάλτσα ντομάτας, με ελιές και δεντρολίβανο.

Πολύ υψηλή θέση στην λίστα των προτιμήσεων, είχε και το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, που είναι πλέον εκτός λίστας, αλλά το μαγειρεύει εκτός καταλόγου για τους φανατικούς λάτρεις του. Αν δεν έχετε πάει ως τώρα, και ετοιμάζεστε για πρώτη φορά, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε το νέο πιάτο, ουρά μοσχαρίσια στιφάδο, με δαμάσκηνα και Μαυροδάφνη, που από ότι φαίνετε έχει ήδη λατρευτεί.

 Μια όμως πρόταση από τον σεφ, είναι πως δεν πρέπει να φύγουμε και να μην έχουμε δοκιμάσει, τα μοσχαρίσια μάγουλα σε κόκκινη μπύρα με εστραγκόν πάνω σε πουρέ σελινόριζας. Με τόσο καλό μάγειρα, και τόσο νόστιμα φαγητά, δεν αποκλείετε στο μέλλον, να κάνει βραδιές μαγειρικής, αν και είναι δύσκολο για την περιοχή, μιας και οι πελάτες έρχονται μεσημέρι, για να δοκιμάσουν ότι γνωρίζουν ή έχουν ακούσει από φίλους.

  Θέλω να αποφύγω τον τρόμο στα μάτια σας…

Επειδή ακούτε, ασυνήθιστους γευστικούς συνδυασμούς, γκουρμέ, υλικά που δεν γνωρίζετε ίσως, δεν σημαίνει ότι είναι αταίριαστα, ή μικρές μερίδες, ή ακριβά. Είναι νόστιμα όσο δεν πάει άλλο, είναι πολύ μεγάλες μερίδες, και δεν είναι πολύ ακριβά. Υπάρχουν μενού που ξεκινούν από 13 € και φυσικά υπάρχουν και οι επιλογές α λα καρτ. Για τα σχολεία υπάρχει μενού στα 10 € και για συλλόγους, ΚΑΠΗ κ.α. μπορούν να γίνουν μενού, κατά περίσταση. Αυτά όμως τις καθημερινές.

  Αν απορείτε γιατί διαλέξαμε αυτό το εστιατόριο, θα σας απαντήσω με χαρά. Δεν είναι τυχαίο, πως από όποια μέρη και αν ζουν κάποιοι, πηγαίνουν να δοκιμάσουν τα νέα πιάτα, που πάντα συνδυάζονται με καλό, διαλεγμένο κρασί. Όμως αν δεν θέλετε να φάτε, αλλά μόνο να δοκιμάσετε κάποιον οινοπαραγωγό, σχεδιάζονται και εκείνες οι βραδιές, για γευστικές δοκιμές οίνου. Γίνονται ήδη 8 χρόνια. Στο κατάστημα λειτουργούν, δύο υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες μια για κρασιά παλαίωσης και μία για όσα δοκιμάζονται συνεχώς. Υπάρχουν πάνω από 500 επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, που αυξάνονται με νέες κυκλοφορίες. Έτσι υπάρχει ήδη ένα κοινό για τις γευστικές δοκιμές που πλέον, αφού ξέρουν και τον χώρο, τις ζητάνε και τις περιμένουν πια. Αν όμως δεν ξέρετε από κρασί, ή τι πάει με τι, ή χαρά του Κ. Γάβρη είναι να σας βοηθήσει, μιας και έτσι μοιράζετε και εκείνος, κατά κάποιον τρόπο, την απόλαυση.  Έχει σπουδάσει το κρασί, και συνεχώς ενημερώνετε, για τις τάσεις και τη νέα σοδειά, οπότε μην διστάσετε, να τον ρωτήσετε και να τον εμπιστευτείτε.

  Να ξέρετε πως ότι η κάβα του, είναι επισκέψιμη, αρκεί να μην είναι σε ώρα αιχμής, που θα πρέπει να είναι στην κουζίνα. Όμως πάντα και σε αυτό ακόμα, βρίσκετε η λύση, μιας και ευχαριστεί τους πελάτες του, που είναι καλόβολοι και υπομονετικοί. Υπάρχουν οι γνώστες του κρασιού, που ξέρουν τι να διαλέξουν αλλά και που ανήκουν στην πλειοψηφία που δοκιμάζουν, οτιδήποτε νέο υπάρχει στην λίστα ή σαν πρόταση του μαγαζιού. Υπάρχουν και αυτοί που τώρα μαθαίνουν το κρασί, οπότε βρήκαν το σωστό άνθρωπο και μαγαζί. Μπορούν όλοι να μάθουν από τις γευστικές δοκιμές, και να ακολουθήσουν τις προτάσεις της λίστας.

  Αν είσαι στην αρχή της γνώσης ή αν δεν θέλεις να πιείς όλο το μπουκάλι, διάλεξε από εκείνη την ξεχωριστή λίστα με 20 κρασιά που προσφέρονται στο ποτήρι. Έτσι μπορείς να πιείς όσο θέλεις, χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίξει φιάλη, ή όλοι να πίνουν το ίδιο κρασί, ούτε και το ίδιο ποτήρι σε κάθε πιάτο.

  Το τραπέζι στρώθηκε…

Η αμβροσία συνδυάστηκε σωστά με το νέκταρ, οι θεοί έγιναν ομοτράπεζοι, το σωστά στρωμένο τραπέζι σε κερδίζει οπτικά, το τζάκι αναμμένο σου ζεσταίνει την καρδιά, οι μυρωδιές υγραίνουν τον ουρανίσκο και ο Ενιπέας παίζει μουσική, με τα νερά του. Το σκηνικό στήθηκε, το φαγητό σερβιρίστηκε, διαλέξτε την παρέα σας και καλές γευστικές απολαύσεις.


Γαστροδρόμιο "Εν Ολύμπω"
 Αγ. Νικολάου 36
Λιτόχωρο, ΤΚ 60200

T (23520)-21300
F (23520)-21303

                              

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 1

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ

ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 5 ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΡΕΝΤΥ


BONN BAGUETTE AGRINIO

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑΣ


MY SWEET GALLERY AGRINIO

ΔΩΡΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΗΤΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΟΒΕΡΟ!

ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΠΙΑ

ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ολοι μας θέλουμε να λέμε πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος μόνο για εμας.
Οταν τον βρουμε υπάρχει εκεινη η περιοδος προσαρμογης και κυνηγιου που ειναι γλυκια μα και καπως ψυχοβγαλτικη.
Οταν ομως πανε ολα καλα και βρεθεί μπρός μας το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είανι να ήμαστε κοντά του όλη την ώρα...
Νομίζουμε οτι όλη μέρα μπορούμε να ήμαστε πιασμένοι και να χορεύουμε τανγκό...
Να νιώθουμε την μαγική επιδερμική επαφή για να πιστέψουμε το σημαντικό γεγονός της ζωής μας...
Να νιώσουμε την ζεστασιά του άλλου για να δούμε οτι είναι αληθινός...

Όλα τα ζευγάρια, είτε το ξέρουν είτε όχι, έτσι είναι στην αρχή...
Απο κοντά και αγαπημένοι....
Με σχέδια για τους δύο πρωταγονιστές...
Παίζουν κρυφτό απο τον εαυτό τους και απο τον γνωστο άγνωστο αγαπημένο τους...
Δεν ξέρουν τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες τι τους περιμένει παο τον άλλον , αλλά επιμένουν να τρέχουν μαζί για εκδρομές, ταξίδια, περιπάτους, δώρα, άαααπειρους καφέδες, και σχέδια...
Γίνονται μικρά παδά και παίζουν...κυρίως κρυφτό...

Αγκαλιά μέρα όποια ώρα και αν είναι αυτή...και έτσι γίνονατια και νιώθουν ζευγάρι...



Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΤΑ 20 ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ ΦΥΤΑ


Τα φυτά διατηρούν υγιεινό το κλίμα σε χώρους που επιβαρύνονται από ρύπανση. Η δράκαινα και το σπαθίφυλλο απορροφούν την νικοτίνη, ενώ το φιλόδεντρο και ο πόθος αποδείχτηκαν κατάλληλα για την απορρόφηση μορίων φορμαλδεΰδης. Τα φυτά που συγκέντρωσαν τους μεγαλύτερους βαθμούς στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και την απορρόφηση τοξικών ουσιών είναι: 

1.     Φτέρη

2.     Χρυσάνθεμο

3.     Ζέρμπερα

4.     Δράκαινα

5.     αμεντόρια

6.     φίκος

7.     κισσός

8.     σπαθίφυλλο

9.     σανσεβιέρια

10.                     λιριόπη

11.                     ορχιδέα

12.                     τουλίπα

13.                     αζαλέα

14.                     κορδελίνα

15.                     πόθος

16.                     μπιγκόνια

17.                      μαράντα

18.                     Φιλόδεντρο σέλουμ

19.                     Ανθούριο

20.                     Χριστολούλουδο. 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

AROMA BIANCO ΚΤΗΜΑ ΖΑΝΔΕ


AROMA BIANCO ΚΤΗΜΑ ΖΑΝΔΕ 

   Θα σκαρφαλώσουμε γευστικά, κάπου στα 700 μέτρα υψόμετρο, για να συναντήσουμε ένα βραβευμένο «καμάρι»… ενός ανήσυχου Γιάννη.

 Θα σας μεταφέρω, μέσα από ένα μπουκάλι, στον Βελβενδό, και στο κτήμα Ζανδέ, οπού εκεί θα δοκιμάσουμε το Aroma Bianco.

Ο Γιάννης Ζανδές, στηρίζοντας επ’ άξια   τον τίτλο του καλού οινολόγου, δημιούργησε ένα chardonnay , όπου το 2006 βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, και ως τώρα τον βραβεύουν, όσοι το δοκιμάζουν. Είναι ένας λευκός Τοπικός Οίνος Βελβενδού, όπου το αποτέλεσμα που δίνει, οφείλετε στην σωστή καλλιέργεια και σ την προσεκτική οινοποίηση. Είναι 750 ml το μπουκάλι και έχει 13% αλκοολικό τίτλο, είναι λευκό ξηρό, με προσεγμένη ετικέτα.

   Όταν ο φελλός αφαιρεθεί, και το περιεχόμενο αποκαλυφθεί, σας υπόσχομαι, ότι θα δοκιμάσετε ένα ανοιχτό χρυσοκίτρινο κρασί, με άρωμα ροδάκινου και βερίκοκου, πλούσιο και με προσωπικότητα.      Υπάρχει δυνατότητα παλαίωσης οπότε εκμεταλλευτείτε την.

Συνοδεύει τέλεια λιπαρά ψάρια, πουλερικά και γλυκόξινες γεύσεις.

Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος 8-10° C

Στην Θεσσαλονίκη,  μπορείτε να το βρείτε στην κάβα Ισημερινός

Τιμή 7-9 ευρώ.

Σας αφήνω στα ύψη του ουρανίσκου σας, με ωραία γεύση και αρώματα…

                                                   Καλές οινικές απολαύσεις…..
φωτο- κειμενο ιωαννα υποδηματοπουλου

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

χτες με ρωτησες;
τι θα διάλεγες ανάμεσα στην αγάπη στο χρημα και στην τύχη 
και σου απαντησα την αγαπη
εγω θα διάλεγα την τύχη μου ειπες
γιατι αν εχεις τυχη μπορείς να εχεις και τα άλλα δύο μου απάντησες.
αν με ρωτουσες τωρα παλι το ιδιο θα διάλεγα.
την αγαπη την μοιραζεσαι την τύχη οχι.
την αγαπη την ζεις με ωραιες εικονες
την τυχη την περιμενεις με καταστάσεις που ισως συμβουν.
το χρημα το θελεις μα και σκετο μονο του δεν εχει αξια γιατι οσα και να παρεις για εσενα παντα το να τα μοιραζεσαι ειναι καλυτερα.
η εμπειρια της αγαπης ειναι στο χερι σου ποσο θα κρατησει και απο ποσους ενω η τυχη που ξερεις; μπορει και να φυγει.
το να εχεις την αποδοχη του κοσμου ειναι τυχη. το να σε αγαπουν οι γυρω σου ειναι τυχη. και δεν πουλιεται ουτε εξαγοραζετε. 
το χρημα το θελω μα αν βρω αυτο που αγαπω ειναι τυχη που θα μου φερει χρημα γιατι θα κανω οτι μου αρεσει.
και ξερεις κατι;
ειναι πολυτιμο δωρο σε αυτην την ζωη να αγαπας.
αξια που δεν πουλιεται συναισθημα που δεν πιανετε μα το ζητας
και δεν χωραει σε καμοια βιτρινα οσο χρυση και αν ειναι για να πουληθει.
οποτε μικρε μου διαλεγω την τυχερη χρυση μου αγαπη.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΤΑΚΑ ΕΝΤΕΚΑ

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 

ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΚΑΛΑ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ 

ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ


ΜΑΡΣΙ ΣΙΜΟΦ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ


Πιάνομαι από εσένα

γιατί σε νιώθω δικό μου άνθρωπο.

Ίσως το άλλο μισό του εαυτού μου.

Χρόνια σε έψαχνα

σε κάθε γωνιά του κόσμου,

όμως εσύ καθόσουνα

τόσο κοντά μου ελπίζοντας να δω πως ήσουν εμπρός μου
.
Άργησα να το κάνω αλλά σε είδα !

Από τότε ονειρεύτηκα μια ζωή δικιά μας
.
και ότι επιθυμούσαμε με την καρδιά μας.

Στα χέρια σου, εμπιστεύτηκα την ψυχή μου…

ξεχνώντας τα παλιά έκανα την αρχή μου.

Γιατί στερήθηκα πολλά,  χρόνια σταμάτησα να νιώθω

μα εσύ μου έμαθες, πως τα όνειρα θέλουν κόπο.

Να ρισκάρω, να γελώ μου είπες έχει σημασία

και το έκανα ελπίζοντας σε μια μόνο αξία.

ΑΓΑΠΗ

την ελέγανε αυτή που με έκανε να ζω

τα πάντα τάζω πάνω της και πολύ την ευχαριστώ.

Επειδή για μένα ήταν δύσκολο, άντρα να πιστέψω

τώρα που με αγάπη ζω, δεν μπορώ να το χωνέψω.

Με την δική σου αγκαλιά και τα δικά σου χάδια

γεύομαι το όνειρο, όλα πλέον τα βράδια. 



Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ...ΚΙΝΑ



της ιωάννας υποδηματοπούλου.


Μπράβο!!!!!

   Θα πούμε πρώτα, ένα μεγάλο μπράβο σε όσους αγαπούν ότι κάνουν, αγαπούν την γεωργία, το έδαφος και ότι καλό μπορεί να τους δώσει, σε όσους σέβονται την γη, τους οινοπαραγωγούς και τους γεωπόνους, που στήνουν το καλό κρασί από το αμπέλι, τις προσπάθειες για ένα υγιές σταφύλι και τους επιχειρηματίες που σκέφτονται έξυπνα.

    Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο πρόσωπο ενός Κύπριου επιχειρηματία και οινοπαραγωγού, που κατάφερε να βάλει όλα αυτά τα μπράβο, μέσα σε μια επιτυχία του και όχι μόνο να θεωρείτε προσωπική του επιτυχία, αλλά και εθνική, σε μια περίοδο δύσκολη για την χώρα.

  Μιλάμε για τον Γιάννη Τσέλεπο.

    Έναν Κύπριο, που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρκαδία, μιας και από εκεί είναι η γυναίκα του, για να δημιουργήσει ένα οινοποιείο από την αρχή, ένα ακριβό και ποιοτικό κρασί- και αυτό φαίνεται και από τις διακρίσεις που έχει λάβει για τα στιβαρά κρασιά του, με πιο πρόσφατη την καταχώρηση του οινοποιείου του, σαν το καλύτερο της χρονιάς από το περιοδικό Wine and Spirit- και για να μας δείξει πως ακόμα και όταν όλα είναι αδύνατα φαινομενικά, όταν έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις και το κάνεις καλά, στο τέλος πάντα δικαιώνεσαι.

   Με το προϊόν του κατάφερε να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη, και τον ίδιον διάσημό για λίγο καιρό. Αν αναρωτιέστε γιατί, να σας πω πως το κατόρθωμα του ήταν να εντυπωσιάσει τον Πρωθυπουργό της Κίνας. Στο ταξίδι του το 2010, δοκίμασε τον «Κοκκινόμυλο» και ενθουσιάστηκε τόσο, ώστε όταν γύρισε πίσω στην χώρα του ζήτησε από κινεζική εταιρεία ( Zheijiang International Trade Group Wenzhou Ltd) να κλεισθεί συμφωνία για 3 χρόνια ώστε να το γεύεται πιο συχνά ύψους 840.00 €. Τώρα νομίζω καταλαβαίνετε γιατί χαιρόταν. Αντιπροσωπεύοντας την χώρα μας επάξια σε μια τόσο μεγάλη αγορά, με ακριβά και ποιοτικά κρασιά, με ωραίο τρόπο να διαφημίσει ότι καλό παράγουμε, και κυρίως να πετυχαίνει τους στόχους του, να δείξει το προϊόν του και να ανοίξει για αυτόν και για την χώρα μας τον δρόμο για μια τόσο μεγάλη χώρα.

Η αποστολή προς το Πεκίνο έχει μέσα ετικέτες του «Κοκκινόμυλου» φυσικά, το «Αυλοτόπι» και το κτήμα Δρυόπη Reserve ΠΟΠ Νεμέα.

Πιστεύω ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε και εσείς για να έχετε μια άποψη.  Που ξέρετε… μπορεί μια μέρα να ανταλλάξετε γνώμη με τον πρωθυπουργό της Κίνας.

Καλές οινικές δοκιμές…

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

PRADA





Το να πας σε κάποιες χώρες και να μην κάνεις ψώνια, είναι αμαρτία.

Μια ιεροσυλία στην ίδια την ιστορία τους.

Να μπεις στα στενά σοκάκια τους .

Να δεις τον κόσμο να ζει, με τον αέρα της μόδας.

Σε μια σύντομη στάση μου στην Ιταλία σε όσο  χρόνο είχα ψώνισα σαν γνήσια Ιταλίδα.

Άγγιξα υφάσματα διαφορετικά.

Φόρεσα ρούχα πολλά.

Μύρισα αρώματα μεθυστικά.

Και κατέληξα σε μια επίδειξη μόδας!

Τα είδα όλα. Τα φόρεσα όλα, τα έζησα από κοντά. Τον φρενήρη ρυθμό από την στιγμή του τίποτα ‘έως την στιγμή της δόξας.

Και τότε χάρηκα που έζησα κάτι ανεπανάληπτο .

Μια από τις χαρές μου ήταν και αυτή η σακούλα.

Μαγικό συναίσθημα ακόμα και αν την κρατάς απλά.

Είναι τέλεια να νιώθεις ότι αξίζεις κάτι τόσο ακριβό και το έχεις.
εσείς την θέλετε;






Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

βορειοδυτικες εκδοσεις

Οι βορειοδυτικές εκδόσεις έχουν έδρα τα Ιωάννινα και προσανατολισμό προς το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους συγγραφείς και να εκδώσουμε αξιόλογα έργα που θα φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες. Επιθυμώντας να μείνουμε εναρμονισμένοι με την εποχή και τις εξελίξεις (και αν είναι δυνατό, να τις επιταχύνουμε και να τις διευρύνουμε), διαθέτουμε τα e-books όλων των έντυπων τίτλων μας δωρεάν και τα βιβλία μας κυκλοφορούν με άδειες creative commons.

Πιστεύουμε στη στενή συνεργασία με τους συγγραφείς σε όλους τους τομείς, στην πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με τη διαδικασία της έκδοσης, καθώς και στη δίκαιη αντιμετώπισή τους όσον αφορά τις αμοιβές. Αυτή τη στιγμή οι συγγραφείς μας λαμβάνουν πενήντα δωρεάν αντίτυπα του έργου τους και ποσοστό 12% επί των πωλήσεων.

Δεν είμαστε vanity press, προωθούμε δυναμικά τα βιβλία μας γιατί πιστεύουμε σε αυτά και επιλέξαμε προσεκτικά τα βιβλιοπωλεία στα οποία θα διατίθενται. Μάθετε όλα τα υπόλοιπα για εμάς διαβάζοντας τις σελίδες μας. Προτάσεις και παρατηρήσεις για τη λειτουργία του ιστολογίου είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Αν θέλετε άμεση ενημέρωση και επικοινωνία, γίνετε μέλη και στη σελίδα μας στο facebook.

Φιλοδοξία μας να πνεύσουν φρέσκοι, ανατρεπτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι στη λογοτεχνία!

ΥΓ: Διαβάστε επίσης μια παρουσίαση των βορειοδυτικών στο Salata Tv, τη συνέντευξη του εκδότη στην Book Press, την παρουσίαση στον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη καθώς και ένα αφιέρωμα στο Βήμα.
ΥΓ2:
Το σχεδιασμό του ιστοτόπου έχει επιμεληθεί η Ελένη Λαμπροπούλου.

Εκδότης: Γιάννης Πλιώτας
ΑΦΜ: 105317216, Ά ΔΟΥ Ιωαννίνων
Έδρα: Κάνιγγος 16, 45444, Ιωάννινα
τηλ: 2651302783 / 6947328011
mail: voreiodytikes@gmail.com
και ήθελα να το βαλω σαν αναρτηση πρωτα για να μαθετε τις εκδόσεις και μετά γιατι είναι απο τους Bloggersπου γνωρισα αποο κοντα.
μπειτε εδω για να δειτε τι καλο ετοιμαζουν voreiodytikes

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

BLINK ZIBIBBO BRUT


 της ιωάννας υποδηματοπούλου.
Έχω μια αδυναμία στα αφρώδες κρασιά. Τρελαίνομαι για τις φυσαλίδες, που γεμίζουν το στόμα μου και με κάνουν να ταξιδεύω σε πιο χαρούμενες καταστάσεις. Σε μια διάθεση πιο ανάλαφρη, που να με κάνει να θέλω, να μπω μέσα σε μια φυσαλίδα να ταξιδέψω.
Μέσα στις πολλές δοκιμές που έχω κάνει, πριν δύο χρόνια, δοκίμασα το BLINK ZIBIBBO BRUT, και γνώρισα από κοντά τον δημιουργό του. Πολύ σημαντικό στοιχεί...ο. Πιστέψτε με , συναντήθηκα με το όραμα του οινοποιού Παύλου Αργυρόπουλου, μέσα από την κάθε ξεχωριστή φυσαλίδα του.
Αυτός ο δημιουργός, - όπως έχει πει και σε συνέντευξή του στην Μαρία Νέτσικα- από την προϋπηρεσία του, στην εταιρία του Τσάνταλη, ήξερε πολύ καλά τους αμπελώνες της Λήμνου, και όταν έγινε ανεξάρτητος οινοποιός, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του και το όραμα του για τα αφρώδη κρασιά. Πιστεύει ότι μπορεί να είναι στο καθημερινό σπίτι, αλλά και σαν απεριτίφ. Να ακολουθεί τις γιορτές, αλλά και τις απλές στιγμές. Έτσι για αρχή έβγαλε μια μικρή συσκευασία των 375 ml σκεπτόμενος να το δοκιμάσουν πρώτα οι νέοι, και έτσι κυκλοφορεί και σε μπαράκια.
Θα σας δώσω πληροφορίες από έξω προς τα μέσα. Και τι εννοώ με αυτό;
Ένα κρασί δεν είναι μόνο ένα απλό, εύγευστο, πολύχρωμο υγρό, αλλά έχει το μεράκι και το όραμα, αυτού που το παράγει. Για να μεταφερθεί όμως στο κοινό, πρέπει να έχει μια θελκτική συσκευασία, ανάλογη με το στυλ της «οικογένειας» που το παράγει. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι το καμάρι του παραγωγού, μα το ένδυμα για την τελική μορφή είναι δημιουργία της ομάδας BEETROOT από την Καλαμαριά. Διαλέχτηκε μια ομάδα από νέους που δεν είχαν ξανά ασχοληθεί με την γραφιστική του κρασιού, και πέτυχαν. Εδώ να πούμε, ότι εργάστηκε πολύ και η κόρη του Φανή Αργυροπούλου, που έχει ειδίκευση στο marketing κρασιού.
Να σας πληροφορήσω ότι όχι μόνο δεν έμειναν να κοιτάνε την ομορφιά του αποτελέσματος τους, αλλά βγήκαν και παρά έξω. Πήραν μέρος και κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό συσκευασίας Pentawards ενώ το 3ο βραβείο κέρδισε στον διαγωνισμό Die Line στο Σικάγο τον Οκτώβριο του 2011.
Και αφού μας τίμησαν στο εξωτερικό, ας μας μάθουν καλύτερα και στην χώρα μας. Θα σας αποκαλύψω το εσωτερικό του μπουκαλιού. Τι κρύβετε πίσω από τον βραβευμένο, μωβ μανδύα.
Ενθουσιάστηκα και είπα να σας γράψω για ένα Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που καλλιεργείτε στη Λήμνο. Παράγεται από βιολογικά σταφύλια και έχει άρωμα από τριαντάφυλλο στο στόμα και στην μύτη, μπορεί να βρεις και κάτι από λεμόνι και εξωτικά φρούτα. Έχει ανοικτό κίτρινο χρώμα και φυσαλίδες με συνεχή ροή. Με μικρή επίγευση και ωραία αίσθηση στον ουρανίσκο, πιστεύω ότι θα συνδεθεί με ωραίες στιγμές σας.
Για να αναδειχτεί, μην πάτε στην μάχη με λάθος όπλα. Θα την χάσετε! Πάρτε ποτήρια τύπου Sparkling και όλα τα αρώματα θα σας αποκαλυφθούν. Σερβίρετέ το στους 12 °C και συνδυάστε το με γλυκόξινες γεύσεις, πικάντικες και με σοκολάτα.
Αν μένετε στην Θεσσαλονίκη θα το βρείτε στις κάβες Αίολος και κάβα Έργον. Την μεγάλη φιάλη με 10-12 €.

Καλές οινικές απολαύσεις!!!

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΛΗΤΩ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ
ΣΑΣ ΔΕΙΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΩ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΩ ΕΚΕΙ
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ
ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ
ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΕΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.