Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ ΤΕΧΝΗ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2011




κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου

θα μας βρειτε και στο pinterest
 
 
Κτήμα Τέχνη Οίνου

Τέχνη  Μαλαγουζιά 2011

Μαλαγουζιά.

ΠΓΕ Μακεδονίας 13% vol.

 

 Τόπος δοκιμής Βοροινά 2012 στην Θεσσαλονίκη. Ημερομηνία 22/09/2012.

Ο λόγος για το, new wine entry στο κτήμα Τέχνη Οίνου, και για την ετικέτα της Μαλαγουζιά, που βγήκε για πρώτη φορά.

 Καλά καταλάβατε, μια ποικιλία που τον τελευταίο καιρό παίζει παντού, όπου την δοκιμάζουν και την παράγουν όλοι, κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα, ήρθε και προστέθηκε στις ετικέτες του κτήματος.

 Σε ένα ποτήρι τύπου τουλίπα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα καλοδουλεμένο προϊόν, από μια χαρισματική ποικιλία, όπου τα αρώματα και ο πλούτος της, στο κατάλληλο έδαφος δίνει ωραία αποτελέσματα, αλλά όχι σε όλους.

 Και εκεί κατά την προετοιμασία της έκθεσης, στις 7 το απόγευμα  που ακόμα φυσούσε γλυκός αέρας, και είχες μια διάθεση ήρεμη και γλυκιά,  ένα διακριτικό άρωμα ήρθε να σου συμπληρώσει την όποια εικόνα είχες στον νου σου.   

Λόγο της εποχής όπου την δοκίμασα, ξεχώριζες εύκολα τα αρώματα των λεμονανθών, των εσπεριδοειδών, και κυρίως του περγαμόντου. Όποια στιγμή της ζωής σου και αν την δοκιμάσεις, θα την βάψει με χρώμα ανοιχτό κίτρινο, πλαισιώνοντας την με πράσινες ανταύγειες. Όπως μπήκε ξαφνικά στον οινικό χάρτη και στο portfolio του κτήματος, έτσι και η είσοδός της στο στόμα σας είναι αισθητή, με αρκετά δυνατή οξύτητα, που σου επιτρέπει να συνοδεύεις φαγητά με πλούσιες σάλτσες, με σώμα αισθητό προκαλώντας ένα μούδιασμα στο κέντρο της γλώσσας, και την αίσθηση ότι κάτι οικείο έχει να σου δείξει. Με μια τραγανότητα η οποία κάποιες φορές μπορεί να γίνει εμπόδιο στον συνδυασμό της με το φαγητό, με πικάντικες νότες από  μπαχαρικά και μια ιδέα βοτάνων όπου κυριαρχούν και στο τελείωμά της, δημιουργώντας μια επίγευση μέτριας έντασης, είναι ένα αποτέλεσμα αυτής της ποικιλίας όπου αξίζει να δοκιμαστεί, για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη στήριξη.

  Φυσικά μπορείς να την αποκτήσεις και αν μένεις Θεσσαλονίκη τα 10 € είναι αρκετά για να την αποκτήσεις. Όταν την θελήσεις, φρόντισε την, για να είναι δροσερή γύρω στους 12 °C ώστε στο ποτήρι να την αφήσεις ένα δεκάλεπτο για να σου δώσει ότι καλύτερο μπορεί.  Τρελαίνεται να βρίσκετε στον ουρανίσκο σας παρέα με, καλαμαράκια, ριζότο, σαλάτες με λάχανο, απλές πίτες, και δυνατά τυριά. Δεν έχω παρά να σας ευχηθώ να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να έχετε μαζί της…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις