Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΤΗΜΑ NICO LAZARIDI SOALITAIRE

 
 
κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου.


θα μας βρειτε και στο pinterest
 
 



Κτήμα NICO  LAZARIDI

SOLITAIRE

Trebbiano, μοσχάτο Αλεξανδρείας

Λευκός Αφρώδης Ξηρός Οίνος

 

Την φορά που θα διαβάσεις αυτό το κείμενο, θέλω να έχεις χαρούμενη διάθεση. Αν όχι, εύχομαι να στην δημιουργήσω εγώ.  Η χαρά είναι ένα συναίσθημα, που μεταδίδεται εύκολα όταν είναι αληθινή, και σε γεμίζει τόσο πολύ, που δεν θέλεις τίποτα άλλο.  Ή μήπως θέλεις;

 Πέρα από την καλή παρέα, θέλεις και κάτι να σε στηρίξει, να σε βοηθήσει να δώσεις μορφή και αρώματα στο κάθε λεπτό σου. Σε ανεβάζει ψηλά. Κάπως έτσι θα ξεκινήσουμε σήμερα, να πάμε μια βόλτα μέχρι την Αδριανή της Δράμας, για να αρωματίσουμε την χαρά μας.

 Κρατώντας ένα ποτήρι τύπου sparkling θα δοκιμάσουμε την πιο παιχνιδιάρικη φιάλη αυτού του κτήματος , που ονομάζεται Solitaire.  Με σταφύλια που συλλέχτηκαν από υψόμετρο 250 μέτρων στα τέλη του Αυγούστου, και με μια οινοποίηση σε δεξαμενή κλειστού τύπου, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παρουσία των οινολασπών, ώστε να δημιουργηθεί η αφρώδης μορφή του, θα είναι το βοηθητικό συστατικό για το χαμόγελό μας.

  Ξέρετε γιατί; Όταν θα μπει στο ποτήρι μας, θα το γεμίσει μέχρι την μέση για να δούμε το χρώμα του, ένα ανοιχτό κίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες.  Θα σε προσκαλέσει να το γευτείς με τα αρώματα εσπεριδοειδών, μελιού, λευκών ανθέων και ανθισμένου τριαντάφυλλου. Μια «μύτη» που δεν θέλεις να ξεχάσεις εύκολα. Με είσοδο στο στόμα ήρεμη, με σώμα υπαρκτό μεν αλλά απλό, και με γεύσεις που σε ηρεμούν, δεν τολμάς να του αντισταθείς. Με μικρές συνεχόμενες φυσαλίδες να ανεβαίνουν και στο ποτήρι, αλλά και να παίζουν με την γλώσσα και τον ουρανίσκο σας, είναι η στιγμή για να δείτε την οξύτητά του που προκαλεί δροσιά στο στόμα, ήπιων τόνων και όταν φύγει ο πολύς αφρισμός, υπάρχει ένα τελείωμα φινετσάτο, απλό και γλυκό.

  Αυτό το παιχνίδι, μπορεί να κρατήσει έως και 3 χρόνια από τον τρύγο, αν το φυλάξετε καλά ώστε όταν θα το ανοίξετε, να το γευτείτε στους 8°C παρέα με σαλάτες πράσινες, λαχανικά, μπρουσκέτες, γλυκά λευκά, και μια πιο παράτολμη σκέψη με καθημερινά φαγητά όπως πίτες, πίτσες, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες. Αξίζει να το δοκιμάσετε αν το βρείτε δίνοντας 10 €. Γιατί το γευστικό παιχνίδι το δικαιούνται όλοι. Επίσης είναι ένα κρασί, το οποίο έδωσε έμπνευση σε μια καλλιτέχνιδα και έγινε σκουλαρίκια. Το μπουκάλι του Solitaire ετοιμάστηκε σε ανακυκλωμένο χαρτί, παίρνοντας την μορφή κοσμήματος απο τα stekia pantou

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις