Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ ΟΡΟΣΗΜΟ 2011


 
 
κείμανο φωτο Ιωάννα Υποδηματοπουλου
 
 
Κτήμα Χατζηβαρύτη

Ορόσημο  2011

Ροδίτης – ξινόμαυρο

Τ.Ο. Πλαγιές Πάϊκου 12,5 % vol

 

  Κάθε ποικιλία είναι γένους θηλυκού.. κατά συνέπεια έχει το δικαίωμα να κάνει και τα τσαλίμια της ώστε να έχει νοστιμάδα το τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το μπουκάλι το 60% αποτελείτε από την ποικιλία Ροδίτης, η οποία είναι πολύ παραγωγική, συμμετέχει στην δημιουργία κρασιών ΟΠΑΠ σε πολλά μέρη της χώρας μας, και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις. Το άλλο 40% που συνυπάρχει μαζί της είναι το Ξινόμαυρο, μια ποικιλία σύμβολο για όσους είναι από την Β. Ελλάδα και κυρίως στην Νάουσα.

  Σήμερα όμως η οινική μας στάση έχει καταγωγή από το Πάικο όπου σε ένα κτήμα βιολογικής καλλιέργειας η παραγωγή είναι χαμηλή, το τελικό αποτέλεσμα προσεγμένο, και η δουλειά πολύ. Αν σας κίνησα την περιέργεια να δείτε τι θα δοκιμάσουμε, να σας πω πως θα αποτελέσει μια πρόταση Ορόσημο για το καθημερινό σας τραπέζι, και ένας φίλος σε καλές δυνατές όμορφες στιγμές.

 Διαλέξτε ένα καλό κρυστάλλινο ποτήρι, τύπου Young white ώστε να δώσετε χώρο και αέρα για να δείτε τι αγοράσατε. Κτήμα Χατζηβαρύτη χρονιά 2011 , ένα κρασί βραβευμένο από τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης για το 2010, και σειρά έχει το προϊόν να πει την ιστορία του. Γεμίζει το ποτήρι μέχρι την μέση, σε θερμοκρασία 10°C στο ποτήρι όμως, άρα σκεφτείτε ότι από το ψυγείο θα βγει κάπου στους 13 °C. Το απαραίτητο διάστημα των 7 λεπτών το αφήνουμε ώστε να πάρει την φόρμα από το ποτήρι, να συνηθίσει την νέα του κατάσταση, για να σας δείξει πρώτα από όλα το χρώμα του...

 Ένα μοναδικό ξανθό, ανοιχτού χρώματος, με ανοιχτοκίτρινες ανταύγειες από πρασινωπές μέχρι ανοιχτό ξανθό. Μια διαύγεια αρκετή ώστε να σε προσελκύσει, άρωμα δυνατό, με «μύτη» λεμονάτη, φινετσάτη, εσπεριδοειδή και λάιμ. Με είσοδο στο στόμα που σε κάνει να αφήνεσαι στο ιδιαίτερο μούδιασμα που σου προκαλεί. Εύκολα του δίνεις το χαρακτηρισμό του καλού κρασιού. Ισορροπία στα αρώματα, οξύτητα με παρουσία όση πρέπει για να μην ξεχαστεί από τον νου αλλά και να δίνει χώρο στο φαγητό που το συνοδεύει, τραγανότητα και πληθωρικό στόμα, με μια σχετικά σύντομη και λουλουδάτη επίγευση...

  Αποτελεί μια πρόταση για δώρο, για το καθημερινό τραπέζι μιας και συνοδεύει ριζότο, λαχανικά, λευκά κρέατα, σαλάτες, λιπαρά ψάρια. Με 8,5 θα γίνει ένα ορόσημο στις οινικές σας ανακαλύψεις ώστε να δικαιολογεί το όνομά του και την ευχή

 

Καλές Οινικές Απολάυσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις