Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

CERETTO D.O.C.G MOSCATO D'ASTI 2012

 
 
θα μας βρειτε και στο pinterest
 
 
 
κειμενο φωτογραφια Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
 
CERETTO D.O.C.G MOSCATO D’ASTI 2012

I vignaioli de S Stefano

 

 Και ήρθε ο καιρός που διοργανώθηκε στην Ελλάδα μια έκθεση αποκλειστικά για τα αφρώδη. Τόπος Αθήνα, ημερομηνία 24/11/2012 μέρος συνάντησης Μεγάλη Βρετάνια.

Μια αίθουσα σχετικά γεμάτη, για τους λάτρης του κρασιού αυτού του είδους. Μέσα σε όλα αυτά ξεχωρίσαμε μερικά και μια επιλογή είναι αυτό το μοσχάτο από την περιοχή Asti της Ιταλίας. Ένα κρασί που χαράζεται στο οπτικό σου πεδίο, πρώτα από την εμφάνιση του και μετά από την γεύση του.

  Μια φιάλη ψηλή, λεπτοκαμωμένη, με μια ετικέτα μικρή μεν αλλά με όσα πρέπει να λέει απάνω. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται από 100% μοσχάτο, με την μέθοδο κλειστή δεξαμενή, έχοντας 110 gr/lt αζύμωτα σάκχαρα. Με τελικό αλκοολικό τίτλο μόλις 5,5% κάθε χρονιά κάνει την έκπληξη και σου δίνει άλλο αποτέλεσμα.

 Την χρονιά 2012 που δοκιμάσαμε μας έδειξε, μέσα σε ένα ποτήρι ψηλό, κολονάτο, λεπτό, μόνο για αφρώδη και σαμπάνιες, όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του μοσχάτου. Ένα χρώμα χρυσό με ανάλογες ανταύγειες, μικρές συνεχόμενες ανοδικές φυσαλίδες, αφού είναι ημιαφρώδες, πολύ αρωματικό  με ήρεμη εισαγωγή στο στόμα για να διαπιστώσεις ότι είναι ημίγλυκο, με σωστή ένταση στα αρώματα του τριαντάφυλλου, σταφυλιού, ροδάκινου, άχνης ζάχαρης, παιχνιδιάρικο στο στόμα με όση οξύτητα και φρεσκάδα μπορεί να αντέξει κάποιος μετά από  ένα δείπνο, για αυτό και αποτελεί μια πρόταση για κλείσιμο δείπνου ή για ένα συνοδευτικό γλυκών λευκών, τάρτες, λεμονόπιτα. Το διακρίνει η λεπτή φινετσάτη δουλειά του, το καλοδουλεμένο σώμα του, και η καλή εντύπωση που σου αφήνει σε κερδίζει στο λεπτό.

 Είναι μια πρόταση που πίνετε στους 13°C και αγοράζετε με 17. Και κάτι ακόμα... δεν θα μπορούσε να μην έχει και την καλλιτεχνική του υπόσταση αφού τα stekia pantou το σχεδίασαν για σκουλαρίκια το 10,5 cm από ανακυκλωμένο χαρτί. ceretto docg moscato d'asti 2012 Όταν δοκιμάσετε την γλύκα του θα πείτε…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις