Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ BEE 2012


 
θα μας βρείτε και στο pinterest
 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Κτήμα Παλυβός

BEE 2012

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

ΝΕΜΕΑ 10,7% VOL

 Ήταν η δεύτερη περίοδος μήνες Φεβρουάριος- Μάρτιος του 2012, τεύχος 41 του περιοδικού Οινοχόος, όταν στην στήλη Vitis Vinifera του Σίμου Γεωργόπουλου, το κεντρικό θέμα ήταν η ποικιλία Αγιωργίτικο και ο τίτλος «Το Πασπαρτού!»  Δοκίμαζε 6 ερυθρά αντιπροσωπευτικά της ποικιλίας αυτής.

 Όμως τον τίτλο «Πασπαρτού», τον δανείστηκε το κτήμα Παλυβού που είναι στον δρόμο από Κόρινθο προς Ναύπλιο και Τρίπολη στην Νεμέα.  Πήρε μεν αυτή την ποικιλία, και την προσάρμοσε μέσα από την οινοποίηση του έτσι, ώστε να γνωρίσουμε και την ευχάριστη πλευρά της.  Μια διάσταση που δεν συναντάμε συχνά.

  Πάρτε ένα ποτήρι για τα αφρώδη και ημιαφρώδη, μιας και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό ημίγλυκο, ημιαφρώδες κρασί. Με την πρώτη ματιά κολλάς σαν την… μέλισσα, και καταλαβαίνεις γιατί ονομάστηκε έτσι. Ένα χρώμα που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη, αλλά για να σας βοηθήσω μπορώ να σας πω ότι μοιάζει, με εκείνο από το βύσσινο όπου είναι και το κυρίαρχο άρωμα του. Με έντονες μωβ ανταύγειες, με διαφάνεια και παιχνίδισμα με το φως, και με ένα εντυπωσιακό κυνηγητό για να βρεις τις διάφορες αποχρώσεις του, απλά διασκεδάσεις και μόνο που το βλέπεις.  

  Ήρεμη είσοδο στο στόμα, που από την πρώτη στιγμή γίνονται αντιληπτές οι μικρές φυσαλίδες, με μικρές δόσεις αφρισμού. Ωραία ισορροπία οξύτητας της ποικιλίας, με την δροσιά που μπορείς να βρεις σε αυτού του είδους τα κρασιά. Γεύσεις κόκκινων φρούτων, φράουλας, κερασιού, βύσσινου, και μια υποψία κανέλας, και άχνης ζάχαρης. Το χαρακτηρίζεις εύκολα, ένα ευχάριστο κρασί, για όλες τις ώρες, τις περιστάσεις και τις ηλικίες. Μπορεί να συνοδεύει τάρτες, παγωτό ,τυριά, φρούτα και επιδόρπια με κρέμα και φρούτα.

 Μην κολλάς... δεν είναι ακριβό. Είναι μια ελληνική δροσερή πρόταση, που σερβίρετε στους 10 °C και αγοράζετε με 8€.  Όπου και αν το δοκιμάσεις να έχεις…

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

2 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία παρουσίαση!
    Και το χρώμα του ονειρικό!
    Θα θελα να το δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι απο χρωμα παει καλα α να το λεμε και αυτο αν το βρεις θα χαρω να μου πεις την αποψη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις