Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ SAMOS ANTHEMIS 2012



Θα μας βρείτε και στο pinterest


κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου


ΕΟΣΣ ΣΑΜΟΥ

SAMOS ANTHEMIS 2012

ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΕΥΚΟ

ΟΙΝΟΣ ΓΛΥΚΥΣ 15% VOL


  Ένα νησί στο Αιγαίο, όπου φιλοξενεί έναν ενεργό συνεταιρισμό, δεν μπορεί  παρά να τιμηθεί από όλους μας. Από ένα απλό κείμενο, μέχρι την αγορά των προϊόντων του. Η Σάμος, πάντα θα βγάζει πολλά και καλά προϊόντα, ένα από αυτά είναι και τα κρασιά της. Σήμερα ταξιδεύουμε μέσα από ένα ποτήρι, με γεύση γλυκιά…  και βαρύ όσο τα μετάλλια του.

  Μιλάμε για το Samos Anthemis του 2012, όπου άμα τη εμφανίση , σε προσκαλεί για να σε προκαλέσει να το δοκιμάσεις.  Σε εδάφη ημιορεινά στραγγιστικά και όχι πολύ εύφορα και σε αμπελώνες με μικρές πεζούλες, καλλιεργείτε το Μοσχάτο αυτό, για να δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ένα κρασί που παράγεται από σταφύλια των ημιορεινών αμπελώνων της Σάμου με την προσθήκη στο γλεύκος, πριν ή κατά τη ζύμωση, οινοπνεύματος οινικής προέλευσης 96%. Στη συνέχεια το κρασί παλαιώνει για 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια . Κρατώντας στο χέρι σας, ένα ποτήρι για τα γλυκά κρασιά, με ψηλό πόδι και στενή επιφάνεια πάνω, θα το γεμίσετε μέχρι την μέση, για να δείτε το εντυπωσιακό κρασί με βαθύ βυσσινί χρώμα και ανταύγειες σκούρες μωβ, που μαρτυρούν τη βαθιά παλαίωσή του.

Αρώματα μελιού, λουλουδιών, καραμέλας, γλυκών κουταλιού, κερασιών, δαμάσκηνων, βύσσινου, σε αντίθεση με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα, τους ξηρούς καρπούς και το ξύλο.  Όλα αυτά όμως μαζί, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Στο στόμα, με την ήρεμη είσοδο του διατηρεί την ισορροπία του, και  κατορθώνει να κρατά ανέπαφη την φρεσκάδα του, με τα αρώματα της παλαίωσης να κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Θέλει να συνοδέψει και να συνοδευτεί  από, γλυκά ταψιού, τάρτες, ξηρούς καρπούς, παγωτό,  πικάντικα τυριά, ενώ σκέτο, θα συνόδευε με άνεση ένα ελαφρύ πούρο.

 Μαλακή και ισορροπημένη γεύση, επίγευση με μακρά διάρκεια… πρέπει να το δοκιμάσετε στους 14C° και να γνωρίζετε ότι έχει διακρίσεις από το 1999 μέχρι το 2003 σε πολλές και διαφορετικές διοργανώσεις και θέσεις.  Να σημειωθεί ότι ο φελλός του κρασιού έχει γίνει κόσμημα απο τα stekia pantou που μπορείτε να το δείτε εδώ. Αξίζει να το δοκιμάσετε με 10 ευρώ και 50 λεπτά … όταν το κάνετε να έχετε

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις