Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ POEME FRIZZANTE GLINAVOS CUVEE 2000


φωτογραφία- Κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου
Κτήμα Γκλίναβος

Poeme frizzante Glinavos cuvee 2000

Ντεμπίνα  Ζίτσας

Π.Ο.Π  Ζίτσα.


 Το ελληνικό ημιαφρώδες κρασί, που κατάφερε να είναι το αντικείμενο συζήτησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτό για το οποίο πολλοί από την Νέα Υόρκη, έχουν κάνει κρατήσεις για τις γιορτές τους. Το κρασί που παράγετε στα Ιωάννινα από τοπική ποικιλία και ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε. Poeme glinavos 2000 cuvee από την Ζίτσα που είναι η περιοχή, και από την Ντεμπίνα που είναι η ποικιλία.

  Σε ένα ποτήρι για αφρώδες με ψηλό πόδι και στενό στόμιο, στους 8 ºC καλό είναι να δοκιμάσετε κάτι το ελληνικό και το ξεχωριστό. Να δείτε το χρώμα του που είναι λεπτό ραφιναρισμένο κίτρινο με χρυσές ανταύγειες, να μυρίσετε το λεπτό φινετσάτο άρωμα από πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή, λεμονανθούς, άχνη ζάχαρη, και μπισκότο. Να νιώσετε τα βότανα και το άρωμα του μελιού.

  Μια ιδιαίτερη φρεσκάδα και οξύτητα παίζει στην κόψη του ξυραφιού, για όσα έχουμε συνηθίσει εδώ, και όσα ζητάνε έξω. Παρόλα αυτά οι λάτρεις του καλού κρασιού, το εμπιστεύονται και το προτείνουν. Με 8 ευρώ μπορείτε να βρείτε μια αντίστοιχη σαμπάνια στην Ελλάδα μας.  Να νιώσετε τις μικρές και συνεχόμενες αλυσίδες φυσαλίδων, να παίζουν με την γλώσσα και τον ουρανίσκο σας.

  Ταιριάζει με λευκά γλυκά, τάρτες αλμυρές, σκληρά τυριά, και σαν απεριτίφ μόνο του στην αρχή ή στο τέλος κάποιου γεύματος.


Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις