Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

RIRA WINES CONCERT 2010


 
κείμενο Φωτογραφια Ιωάννα Υποδηματοπουλου
 
 
RIRA WINES

CONCERT 2010

CHARDONNAY

ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 

«Η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας.» είπε ο Αμερικανός μουσικός   Marilyn Manson, το  1969 όταν ρωτήθηκε για την άποψή του πάνω στον χώρο της δουλειάς του. Και ήταν αυτή η φράση η έμπνευση ώστε μετά από πολλά χρόνια, ένας έλληνας οινολόγος να  δημιουργήσει ένα κρασί, κρατώντας την μαγεία απο τις νότες.

Ο Απόστολος Ματάμης, κατάφερε να βάλει την μαγεία της μουσικής μέσα σε ένα μπουκάλι. Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο Απόστολος Ματάμης , να σας πω ότι είναι ο οινολόγος  για αυτήν την οινοποίηση στο κτήμα  RIRA WINES  όπου θα το θαυμάσετε στην περιοχή του Αιγίου, σε μικρή απόσταση από τον Κορινθιακό κόλπο.  Βρίσκεται στα 350 μέτρα υψόμετρο, ικανά να σε ταξιδέψουν με την θέα που βλέπεις.

 Εμείς σήμερα δοκιμάζουμε το Chardonnay της, όπου με αυτήν την μαγική θέα δεν ξέρω που να κοιτάξω. Ποτήρι ή τοπίο; Και αφού η μουσική είναι μαγεία, και το τοπίο δεν περιγράφεται, ας σας δώσω μια εικόνα από αυτό το λευκό κρασί με το όνομα Concerto 2010 όπου μπορεί να περιγραφεί ως εξής:

 « Ένα ποτήρι ψηλό με κλειστό στόμιο, γέμισε από την πανδαισία χρώματος και αρώματος από την γη της Πελοποννήσου. Με χρώμα σκούρο χρυσό, και δυνατές ανταύγειες, σε παρακινεί να το γευτείς. Με ήρεμη είσοδο στο στόμα, με αρώματα στην μύτη που θυμίζουν χορτάρι ,πράσινο μήλο, κίτρο, εσπεριδοειδή, με μια δόση από θυμαρίσιο μέλι, όταν θα φτάσει στο κέντρο του στόματος και θα μείνει πάνω στην γλώσσα, θα σε αφήσει να νιώσεις το στρογγυλό σώμα του, την ευεξία που σου δημιουργεί, το παιχνίδισμα με την γλώσσα, την ύπαρξη βαρελιού που είναι υπεύθυνη για το χρώμα αλλά και την αλμυρότητα με μικρή μεν δόση αλλά υπαρκτή που θέλει προσοχή και στον συνδυασμό φαγητού. Ένα γλυκό μούδιασμα στον ουρανίσκο και ένα τελείωμα με μια μακράς διάρκειας γευστική επίγευση, μπορεί να κρατά σε διάρκεια όσο και ένα κονσέρτο, με θύμηση από μουσκεμένη χλόη και μια νότα από τον κόλπο που το φιλοξενεί.

  Συνοδεύεται στους 8ºC, με παραμονή στο ποτήρι πριν την πόση για δέκα λεπτά, με πίτες, θαλασσινά, με πράσινες σαλάτες, σαρδέλα στην σχάρα, ζυμαρικά με όλες τις σάλτσες, και φυσικά με συνοδεία φρούτων αλλά και μόνο του.»

Μπορεί ένα κρασί να προσφέρει πιο δυνατή μαγεία στον κόσμο, και σε αυτό να συνέβαλε και ο κύριος Ματάμης. Αυτό δεν το είπε o μουσικός   Marilyn Manson, αλλά μπορεί να συμφωνούσε…

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις