Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΑΤΑΚΑ ΠΕΝΗΝΤΑ

 
 
έχεις χρόνο; τότε μπορείς να κάνεις πολλά.
βγες έξω και δες τον κόσμο γύρω σου. χαμογέλασε ακόμα και σε αυτούς που δεν ξέρεις. δώσε ένα λουλούδι σε μια μητέρα. πες μια καλή κουβέντα σε κάποιον αγχομένο. δεν χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο λόγο για να βοηθήσεις τους γύρω σου. απλά βγες απο τον εγωισμό σου, ξεχνα αυτό που αποκαλείς εσύ προβλημά σου, και κοίτα δίπλα σου.
μίλα σε όλους για αγάπη ... ναι μεν την έχουν ανάγκη αλλά την έχουν και μέσα τους για το κάθε τι. απλά γινε μια υπενθύμισή τους. κάντο την σωστή στιγμή αλλιώς θα πάει χαμμένος ο κόπος σου.
δείξτους οτι τελικά μέσα στην δύσκολη μέρα που λένε οτι είχαν τα κομμάτι που είχαν δεδομένα ήταν τα καλύτερα. μπορεί να κοιτάξουν αλλιώς την μέρα τους μετά.
κάνε κάποιον να χαμογελάσει και να δει τον κόσμο με άλλα μάτια. μια καλή κουβέντα πάντα ενεργοποιεί ανάλογα συναισθήματα. να ξέρετε πως οτι νιώθουμε είναι μετρήσιμο και οι γύρω μας το νιώθουν.
θα βρεις άτομα που δεν θα τα ξέρεις και με κάποιον τρόπο ήρθαν στην ζωή σου. δεν θα μάθεις το πώς και ούτε είναι αυτός ο σκοπός, απλά πάρε απο αυτά ότι καλύτερο μπορείς.
πες μια καλή κουβέντα, κάνε μια αγκαλιά, δώσε ένα χαμόγελο πρόσφερε ένα λουλούδι, κοίταξε καποιον ενθαρρυντικά...
είναι δωρεάν αλλά είναι ακριβά δώρα.
δεν χρειάζεται πολυτέλεια ψεύτικη αλλά ανθρώπινη γύρω μας.
και αν μου πεις γιατί να το κάνεις;
δεν έχεις λόγο... παρά μόνο αν είσαι Άνθρωπος, που σέβεσαι εσένα, κρίκος αλυσίδας, που το τελικό αποτέλεσμα γυρνά σε σένα. τότε τα προβλήματά σου έχουν άλλη αξία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις