Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΚΤΗΜΑ SILVA DASKALAKI PSITHIROS 2012


κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου



Κτήμα SILVA DASKALAKI

PSITHIROS 2012

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ- ΜΑΛΒΑΖΙΑ

ΠΓΕ Κρήτης 13% vol

 

  Μεγάλη μας τιμή στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπάνε με πάθος. Χωρίς να ορθώνουν μπροστά τους εμπόδια και με θετική διάθεση να παρασέρνουν και τους γύρω τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η κυρία Σύλβια Δασκαλάκη, που με την τόσο δυνατή αγάπη της για το αμπέλι της, και σχεδόν χωρίς καθόλου σχετικές σπουδές, αλλά με οδηγό το πάθος της για το καλό κρασί δημιούργησε ένα οινοποιείο ζηλευτό και κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε.

  Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από αυτά που ονομάζετε Psithiros και είναι του 2012.  Αποτελείται από δύο ποικιλίες το Μοσχάτο Σπίνας, που είναι μια ποικιλία που αποτελεί παραλλαγή του κλώνου της ποικιλίας Μοσχάτου Λευκού και καλλιεργείται στην κοινότητα Σπίνας στην επαρχία Σελινίου στην Κρήτη, με λεπτή φλούδα και πολύ άρωμα. Και από την άλλη έχει την ποικιλία Μαλβάζια που είναι αρκετά αρωματική και με έντονο θηλυκό χαρακτήρα. Αυτές οι ποικιλίες παντρεύτηκαν μαζί, δίνοντας ένα αποτέλεσμα δυνατό και αρωματικό.

 Μέσα σε ένα ποτήρι θα βρείτε το αρωματικό αποτέλεσμα με την ήρεμη είσοδο στο στόμα και την ενδιαφέρουσα πρώτη αίσθηση. Αρωματικό μεν αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα την αίσθηση που σου αφήνει. Παίζει με την μεταλλικότητα το δυνατό άρωμα και την οξύτητα. Παρόλα αυτά είναι δροσερό, με χρώμα λεμονί και πράσινες ανταύγειες, με μύτη δυνατή από λευκά άνθη, κίτρο, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο και μέλι… με αίσθηση στο κέντρο του στόματος πληρότητας, απαλό σώμα, και για τελείωμα μια υπενθύμιση στην γεύση από το άρωμα της φύσης και την γεύση του πράσινου χορταριού, που μπορεί να καλό δουλευτεί λίγο ακόμα. Στους 10 ºC δείχνει την προσωπικότητά του συνοδευόμενο από φαγητά φούρνου, πράσινες σαλάτες,  κοτόπουλο στην σχάρα, ντάκο κρητικό και μαλακά τυριά ήπια.

  Όπου και να το βρείτε ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δοκιμάστε το για να δροσιστείτε, στηρίζοντας έτσι τοπικά προϊόντα, ποιοτικά, και μοναδικά. Κυρίως για να στηρίξουμε το πάθος του Έλληνα για καλή δουλειά.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

 

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις