Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΚΟΛΑΚΗ

Η κοσμηματοποιός Παρασκευή Κοκολάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε vitraux, φωτογραφία και το 2008 ξεκίνησε σπουδές στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ε.Α.Π. Από το 2003 έως το 2007 σπούδασε σχεδιασμό και κατασκευή χειροποίητου και βιομηχανικού κοσμήματος στη σχολή αργυροχρυσοχοΐας MOKUME. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, στο κόσμημα, παρακολούθησε σεμινάριο σμάλτου.
Το 2008 δημιουργεί το προσωπικό της εργαστήριο και κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία «γιάντες».
Ξεκινώντας με ακριβή σχεδιασμό τελειοποιεί το αποτέλεσμα καθενός από τα κοσμήματά της που είναι μοναδικά και χαρακτηρίζονται από έντονες καμπύλες.
Πέρα από τη διαχρονικότητα των πολύτιμων μετάλλων που χρησιμοποιεί (χρυσός, ασήμι), την απασχολεί η έννοια του εφήμερου, την οποία και εξερευνεί μέσα από ευτελή υλικά όπως το χαρτί, το ύφασμα, οι καρποί, η ρητίνη κτλ. Αντλεί τα θέματά της από το σύγχρονο βιομηχανικό κι αρχιτεκτονικό σχέδιο, από υφάσματα, νήματα, παλιές δαντέλες, χειροποίητα χαρτιά, παραμύθια, ταξίδια, φωτογραφίες, μνήμες…
Πρόθεσή της, τα έργα της να δημιουργούν συναισθήματα, να ξυπνούν τη φαντασία, να διηγούνται ιστορίες…

Διακρισεις σε εκθεσεις:

2011: 15th Biennale Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου (Θεσσαλονίκη/Ρώμη), με θέμα:
«SYMBIOSIS?»

2005:
14th International Silver art Competition, με θέμα:«DECONSTRUCTION-RECONSTRUCTION», που οργανώθηκε από την Gallery of Art in Legnica στην Πολωνία.
2005:
3ο Βραβείο & 2ος Έπαινος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα: «ΤΕΧΝΗΣ ΘΥΜΗΣΕΣ», της 20ης Διεθνής Έκθεσης Kosmima-HELLEXPO.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Paraskevi-Kokolaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις