Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ESCARGOT DE CRETE- ΧΟΧΛΙΟΙ ΚΡΗΤΗΣ


Όλα τα προϊόντα της εταιρείας Χοχλιοί Κρήτης Ε.Π.Ε αποτελούν καινοτομία στην παγκόσμια αγορά και ανοίγουν νέους δρόμους στη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας.
• Είναι η πρώτη φορά που τυποποιείται η διάσημη κρητική συνταγή, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ως προς τα συστατικά της.
• Είναι η πρώτη φορά που τα σαλιγκάρια, χωρίς κανένα άλλο συντηρητικό, διατηρούνται μέσα στο ελαιόλαδο, το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικό παρθένο, βιολογικής γεωργίας και ΠΟΠ Βόρειος Μυλοπόταμος Κρήτης.
Οι συνταγές με τις οποίες διατίθεται το προϊόν έτοιμο προς βρώση είναι:
1.     Σαλιγκάρια με ξύδι, δενδρολίβανο και σταφίδες μέσα σε ελαιόλαδο.
2.     Σαλιγκάρια με θυμάρι λεμόνι και πράσινη χονδρολιά Κρήτης μέσα σε ελαιόλαδο.
3.     Σαλιγκάρια μέσα σε ελαιόλαδο.

4.     Σαλιγκάρια με σκόρδο και μαϊντανό σύμφωνα με τη γαλλική συνταγή escargots de Bourguignon, με την καινοτομία ότι δεν χρησιμοποιείται βούτυρο αλλά το κρητικό ελαιόλαδο και είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται αυτή η συνταγή σε έτοιμο γεύμα.

FACEBOOK PAGE Escargot De Crete


4 σχόλια:

  1. Και τι δηλαδή είναι έτοιμα μαγειρεμένα αυτά?
    Καλή ιδέα (για τους λάτρεις των σαλιγκαριών)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρωτη φορα εφαγα σαλιγκαρια και ηταν αυτα εδω νοστιμα μιρκες μπουκιες η απλη γευση ειναι για να την μαγειρευσεις οπως θες οι αλλες ειναι ετοιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλητερο φαγητό ..της Κρήτης ειναι οι χοχλιοί.. εδώ τους κανουμε και με το χόντρο...ή σιταρι... επήσεις με καλοκυθακια και πατατες... με κουκια και αγκιναρες... ειναι νοστιμότατο για οσους τρώνε. τα σαλιγκαρια οπως τα λεμε αλλού..!!.οσο δε μπουμπουριστούς τέλειος μεζές.. !!! έχουνε πολύ ασβέστιο... και βιταμινες..!! δεν το ήξερα οτι διατίθονται και ετοιμοι πρως βρώση.. πολύ έξυπνη ιδέα.. μπραβο .. !! φιλιααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελα ρε σμαραγδι του σπιτιου μου φανατικο πλασμα της κρητης τι κανεις; ειδες βρε τι σε δειχνω; τα κλαυτερα αναζητησε τα στην σελιδα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις