Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

MV CREATIONS


Η Μary Vlahioti creations είναι μια καινούρια εταιρία η οποία δημιουργήθηκε για να επικοινωνήσει σε ένα ευρύτερο κοινό τη ζωγραφική της Μαίρης Βλαχιώτη εκτυπώνοντας ψηφιακά τους πίνακές της σε ύφασμα. Τα υφάσματα εκτυπώνονται στο πρότυπο κέντρο προηγμένου υφάσματος (Center for Advanced Textiles) στη Σχολή των Καλών Τεχνών της Γλασκώβης.

Με τα εκτυπωμένα υφάσματα δημιουργούμε υπέροχα διακοσμητικά μαξιλάρια και καπέλα για επιτραπέζια φωτιστικά.

Τα μαξιλάρια - "έργα τέχνης" έχουν τη μοναδικότητα ενός πίνακα ζωγραφικής. Οι έντονες αποχρώσεις σε συνδυασμό με τα απλά αλλά συγχρόνως πρωτότυπα θέματα, δίνουν στο χώρο του καθιστικού μια πινελιά ζωντάνιας, χαράς και αισιοδοξίας.


Το ύφασμα της εκτύπωσης είναι βαμβακερό, 400gsm (panama heavy).

Μαίρη Βλαχιώτη - Βιογραφία

Η Μαίρη Βλαχιώτη γεννήθηκε στο Βόλο και τη μοναδικότητα του τόπου κουβαλά σε όλα της τα έργα. Χειρίζεται με δεξιοτεχνία και ευαισθησία τα θέματά της - όλα σε λάδι - ενώ οι έντονες αποχρώσεις που χρησιμοποιεί φέρουν την ιμπρεσιονιστική σφραγίδα.

Το Ελλαδικό φως είναι κυρίαρχο με τις πόρτες ανοικτές στην αισιοδοξία του αύριο, στο καθημερινό θαύμα της γης που το ανακαλύπτεις καθώς το βλέμμα απελευθερώνεται μέσα απο την ένταση των εικόνων.

Μπροστά στους πίνακες της Μαίρης Βλαχιώτη παρασύρεσαι από την ακαταμάχητη γοητεία της ελληνικής υπαίθρου και όχι μόνο. Αντανακλούν οι αποχρώσεις της γήινης παλέτας ώσπου το κόκκινο ως χρωματικός υπαινιγμός ξορκίζει την αγωνία του θανάτου.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος τα έργα της είναι να αφεθεί στην διακριτική τους γοητεία και να αφουγκραστεί την ευαισθησία και τη χαρά που ένιωθε η καλλιτέχνις την ώρα της δημιουργίας τους.

Η Μαίρη Βλαχιώτη σπούδασε στην Academie De La Grande Chaumiere De Paris (Ακαδημία Ελευθέρων Σπουδών Ζωγραφικής) επί 3 έτη. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στο Παρίσι υπό την αιγίδα του Centre Culturel Hellenique κατά την δεκαετή παραμονή της στο Παρίσι.

1η ατομική έκθεση στο Βόλο (1978).

2η ατομική έκθεση στην Gallerie "E-M" Βόλου το (1984).

3η ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς το (1988).

4η ατομική έκθεση στην αίθουσα «ΧΩΡΟΣ» στην Κηφισιά τον Μάιο του (2001).

5η Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο στην αίθουσα «ΣΠΙΡΕΡ» υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου (2004).

Τελευταία ατομική έκθεση τον Οκτώβριο 2008 στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο Λάρισας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις ομαδικές εκθέσεις του χώρου τέχνης «Art Space» της Σαντορίνης και στον χώρο τέχνης «ΕΥΡΙΔΙΚΗ» Ανω Λεχώνια Βόλου.

facebook page the mv creations

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις