Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

MI-RO ATHENS

οΔημήτρης Μαστρόκαλος , γεννημένος στην Κρήτη, σπούδασε στην Αθήνα γραφιστική και στη συνέχεια σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Εργάστηκε στο πλευρό γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών. Ο Γιάννης Ράπτης, γεννημένος στην Κέρκυρα, σπούδασε marketing σε Αμερικάνικο κολέγιο.

Οι δυο τους αποτελούν το σχεδιαστικό δίδυμο Mi-Ro. Με έδρα τους το κέντρο της Αθήνας, δημιουργούν ρούχα και νυφικά, prêt-a-porter de luxe και haute couture, με έμφαση στις πρώτες ύλες και στο φινίρισμα. Κύρια χαρακτηριστικά των δημιουργιών τους είναι το δυναμικό στυλ και τα απόλυτα θηλυκά κοψίματα. Επιπλέον, στη δημιουργική τους δραστηριότητα, περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός ανδρικών ενδυμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό τους την ποιότητα υλικών και κατασκευής.

Δείγματα της δουλειάς τους, εκτός από την Ελλάδα, έχουν δείξει και στο εξωτερικό, στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής της Ρώμης, AltaRomaAltaModa, της οποίας παραμένουν μέλη, στη 16η εβδομάδα μόδας του Βελιγραδίου και στην έκθεση TRANOI του Παρισιού. Επίσης, έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις με θέμα τη μόδα στην Ιταλία (Ρώμη Ευρωπαίοι Δημιουργοί) , στην Ελλάδα (ΧΡΑΤΣΣ μόδα από χαρτί, Beyond Dress Codes), καθώς και έχουν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας (MAC Cosmetics HELLO KITTY PROJECT).

Παράλληλα έχουν εργαστεί σε ενδυματολογική επιμέλεια κινηματογραφικών παραγωγών (Το φιλί της ζωής, Village Productions), θεατρικών παραστάσεων (Η Life, το Style και οι Επτά Νάνοι) και έχουν επιμεληθεί τις επαγγελματικές στολές ξενοδοχείων και εταιριών προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και έχουν υπογράψει σειρές ρούχων για μεγάλες ελληνικές εταιρίες ένδυσης.

Ισχυρή υπήρξε μέχρι σήμερα και η παρουσία τους στη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή τους στο Madwalk by Vodafone, τα έσοδα του οποίου διατέθησαν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στο φιλανθρωπικό γκαλά Taste The Fashion, τα έσοδα του οποίου διατέθησαν για τους σκοπούς του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθώς και με τη συνεργασία τους με την Action Aid Hellas σε fashion show.

FACEBOOK PAGE miro athens





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις