Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΑΤΑΚΑ ΠΕΝΗΝΤΑ

 
 
έχεις χρόνο; τότε μπορείς να κάνεις πολλά.
βγες έξω και δες τον κόσμο γύρω σου. χαμογέλασε ακόμα και σε αυτούς που δεν ξέρεις. δώσε ένα λουλούδι σε μια μητέρα. πες μια καλή κουβέντα σε κάποιον αγχομένο. δεν χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο λόγο για να βοηθήσεις τους γύρω σου. απλά βγες απο τον εγωισμό σου, ξεχνα αυτό που αποκαλείς εσύ προβλημά σου, και κοίτα δίπλα σου.
μίλα σε όλους για αγάπη ... ναι μεν την έχουν ανάγκη αλλά την έχουν και μέσα τους για το κάθε τι. απλά γινε μια υπενθύμισή τους. κάντο την σωστή στιγμή αλλιώς θα πάει χαμμένος ο κόπος σου.
δείξτους οτι τελικά μέσα στην δύσκολη μέρα που λένε οτι είχαν τα κομμάτι που είχαν δεδομένα ήταν τα καλύτερα. μπορεί να κοιτάξουν αλλιώς την μέρα τους μετά.
κάνε κάποιον να χαμογελάσει και να δει τον κόσμο με άλλα μάτια. μια καλή κουβέντα πάντα ενεργοποιεί ανάλογα συναισθήματα. να ξέρετε πως οτι νιώθουμε είναι μετρήσιμο και οι γύρω μας το νιώθουν.
θα βρεις άτομα που δεν θα τα ξέρεις και με κάποιον τρόπο ήρθαν στην ζωή σου. δεν θα μάθεις το πώς και ούτε είναι αυτός ο σκοπός, απλά πάρε απο αυτά ότι καλύτερο μπορείς.
πες μια καλή κουβέντα, κάνε μια αγκαλιά, δώσε ένα χαμόγελο πρόσφερε ένα λουλούδι, κοίταξε καποιον ενθαρρυντικά...
είναι δωρεάν αλλά είναι ακριβά δώρα.
δεν χρειάζεται πολυτέλεια ψεύτικη αλλά ανθρώπινη γύρω μας.
και αν μου πεις γιατί να το κάνεις;
δεν έχεις λόγο... παρά μόνο αν είσαι Άνθρωπος, που σέβεσαι εσένα, κρίκος αλυσίδας, που το τελικό αποτέλεσμα γυρνά σε σένα. τότε τα προβλήματά σου έχουν άλλη αξία.
 

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2012


 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Οινοποιείο Λύκος

Μαλαγουζιά Λύκου 2012

Μαλαγουζιά

 Τ.Ο.  Στερεάς Ελλάδας 12,5 % Vol

 

Ήταν πριν δύο χρόνια η μεγάλη τρέλα στον κινηματογράφο, να μετατρέπουν τα παραμύθια για μικρά παιδιά, σε ιστορία για μεγάλα παιδιά.  Ένα από αυτά ήταν κοκκινοσκουφίτσα αποκτώντας κοινό ενηλίκων, δημιουργώντας εντυπώσεις και παίζοντας με λέξεις και σκηνές. Το promo video είχε στο τέλος την έκφραση:

« Εσύ; φοβάσαι τον λύκο;»

Σχεδόν δύο χρόνια μετά έρχομαι να σε ρωτήσω το ίδιο, αλλά όχι για την ταινία. Αν την είχες δει θα καταλάβαινες ότι μέσα από κάποιες σκηνές προσπαθούσαν αν δείξουν καλό τον λύκο. Μα ο δικός μας δεν μπαίνει σε πλάνο αλλά σε ποτήρι κολονάτο. Εγώ δεν τον φοβήθηκα, τον στρίμωξα σε μια τσάντα, του έδωσα χώρο να αναπνεύσει και να μου δείξει γιατί τον αποφεύγουν όλοι.  

 

Έχει καταγωγή από την Εύβοια και την Βοιωτία όπου μεγάλωσε  σε υψόμετρο 200μ.  ο Λύκος είναι πονηρός και για να γίνει τόσο μοναδικός μπόρεσε  και δημιούργησε μια γυναίκα. Μια μαλαγουζιά με την μέθοδο της  Κρυοεκχύλισης και την οινοποίησε στους 17°C.  Ο λύκος μου έσκασε ένα χαμόγελο μέσα από το ποτήρι με το ψηλό πόδι, με κλειστό στόμιο, και ήξερε ότι είχε κερδίσει ένα μέρος του παιχνιδιού χωρίς καν να παίξει. Απλά ήθελε το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις να μάθει.

Μου έδειξε το κιτρινοπράσινο λαμπερό χρώμα και τα έντονα πολύπλοκα αρώματα εσπεριδοειδών και ροδάκινου. Την είσοδο στο στόμα που από την αρχή σε προκαλεί με τα λεπτά αρώματα όταν το ποτήρι κάθεται.  Δροσερό, ειδικά για το καλοκαίρι με ευχάριστη οξύτητα, που μπορεί να καλό δουλευτεί ακόμα, ισορροπία στη γεύση όπου η παραμονή της στο κέντρο της γλώσσας προκαλεί εκπλήξεις, μουδιάσματα, και γευστικά ταξίδια και διάρκεια στην επίγευση. Σκέφτεται τον εαυτό του δίπλα σε θαλασσινά, όπως  τσιπούρα, καλαμάρι γεμιστό, λαχανικά, κοτόπουλο λεμονάτο, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες. Κρατά την θερμοκρασία του σώματός του στους 8- 10°C.

Μπορεί να μην το είδα το βλέμμα του εκείνη την στιγμή, μπορεί να μην άκουσα την ολοκλήρωση του χαμόγελού του, αλλά είμαι σίγουρη ότι ένιωσε αν άξιζε η πρόκληση που με έβαλε. Η ερώτηση όπως του έργου παραμένει…

Φοβάσαι τον λύκο;

Και εγώ συνεχίζω…

Στο ποτήρι;

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ

Όταν ξεκινούσα αυτό το ιστολόγιο δεν πίστευα οτι θα μπορούσα να κάνω τόσα πολλά μέσα απο αυτό. Αυτήν την ανάρτηση την κάνω ήδη για τρίτη φορά και χαίρομαι που μου κρατάτε παρέα σε όσα γράφω. Μόλις διαπίστωσα, διαβάζοντας ξανά τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις μου πως όσα είχα ζητήσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο γίνονταν. Άρα και φέτος στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό.
έχω τόσα λεφτά που μου περισσεύουν.








η καρδιά μου ανήκει στα κρασιά και όταν δουλεύω για αυτά είμαι χαρούμενη. Θέλω να γίνω sommelier σε εστιατόριο.






΄
έχω φωτογραφική μηχανή ημι- επαγγελματική και κάνω ωραίες φωτογραφήσεις που τις θαυμάζουν όλοι
 
ζω στην ιταλια και μιλάω πολυ καλά την γλώσσα.
 
 
io sono inammorata sempre di te. ti voglioamore mio ... voglio il tuo abbraccio. me lo per sempre. ogni giorno e ogni notte
 
voglio molti baci e molti viaggi...
 
πάντα λευκά κρασία με καλό φαγητό για συνοδεία
 
και πάντα αγάπη. να βρω τον ερωτά μου αλλά και να έχω τόση που να την δίνω σε όλους.
 
 
 
 

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ 2009


κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Κτήμα Βουρβουκέλη

Άβδηρος ροζέ 2009

Παμίτη syrah

T.O Άβδηρα

 

Τα πάντα έχουν μια αρχή. Και η κάθε αρχή είναι το ήμισυτου παντός. Όταν μπήκα στον χώρο του κρασιού, δεν είχα δοκιμάσει σχεδόν τίποτα. Δεν ήξερα τι μου άρεσε, τι μου ταίριαζε στην γλώσσα και πολλά δεν ήθελα να τα δοκιμάσω. Αφού είπα όμως ότι θέλω να μάθω, θα ρισκάριζα.

 Ο κύριος υπεύθυνος για την αρχή μου και την μετέπειτα εξέλιξη μου στα ροζέ έγινε με τον Άβδηρο 2009 από το Κτήμα Βουρβουκέλη. Είναι να το έχει το ριζικό σου να δοκιμάζεις καλά κρασιά. Μια αρχή στα ροζέ που δεν θα ξεχάσω. Από εκείνη που ο παραγωγός με πήρε από το χέρι, και με οδήγησε βήμα βήμα να καταλάβω το όραμά του μέσα από την κάθε γουλιά μου.

 Το κτήμα βρίσκεται στο χωριό Άβδηρα της Ξάνθης, και φιλοξενεί ένα πραγματικά μικρό και καλοδουλεμένο πέτρινο οινοποιείο, όπου μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις του, δίνει μια άλλη διάσταση στον χώρο και σεβασμό στους ανθρώπους του μέρους που το στηρίζει.

 Ξεκίνησα την αγάπη μου για τα ροζέ μέσα από αυτό το μπουκάλι και δεν είναι δυνατόν να το ξεχάσω. Με τράβηξε το χρώμα του, και κυρίως με το παιχνίδισμα που έκανε με το φως όταν γέμιζε το ποτήρι κάποιου άλλου. Με εντυπωσίασε ότι για ετικέτα είχε έργο του καλλιτέχνη και χαράκτη Τάκη. Ένας συνδυασμός πνεύματος και καλού προϊόντος που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο.

 Με ένα ποτήρι λεπτό, με πόδι ψηλό και ποτέ μα ποτέ κρατημένο από τον πάτο του ποτηριού αλλά από το πόδι του κατευθύνθηκα προς τον πάγκο. Ένας οίνος με χρώμα έντονο και με ιώδεις ανταύγειες το γέμισε, όπως και το οπτικό μου πεδίο με ομορφιά. Με εκείνο το χρώμα που τρελαίνει τις γυναίκες και το αναζητούν σε όλα αλλά δεν το βρίσκουν. Με μύτη που ανοίγει αργά για να δώσει την δύναμη της στην ώρα που μπορεί ο δοκιμαστής να την αισθανθεί. Με είσοδο στο στόμα γλυκιά, που δίνει αρώματα από φραγκοστάφυλο Μυρτίλο ροδάκινο φράουλα σάλτσα φράουλας, κόκκινα άνθη και όλα μαζί κάνουν έναν περίεργο συνδυασμό. Η ισορροπία της οξύτητας υπάρχει και υπάρχει η εναλλαγή τόνων από γλυκό σε ήπιο κρασί. Γεμάτο σώμα, με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις,  μεστό, εύκολα το χαρακτηρίζεις ευχάριστο, ενδιαφέρον και αυτό γιατί κυρίως έχει μια ποικιλία που δεν την βρίσκεις αλλού.

 Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε είναι η δημιουργία κρασιού με παράδοση μιας και η κύρια ποικιλία για αυτό το οινικό αριστούργημα είναι τοπική με 90% παμίτη και 10% Syrah. Χαίρομαι επειδή νέοι άνθρωποι εκτιμούν το τοπικό στοιχείο και το ενσωματώνουν στην δουλειά τους. Κάθε χρόνο 10.000 θαύματα γεννά αυτό το μικρό κτήμα, που στο τελείωμα του κάθε ποτηριού σου αφήνει το κρυφό μήνυμα ότι πρέπει να δεις κάθε χρόνο την εξέλιξή του μιας και είναι διαφορετικό από χρονιά σε χρονιά.

 Η δημιουργία αυτή συνοδεύει λευκά γλυκά, σιροπιαστά, σαλάτες πράσινες, πίτσα, καθημερινά πιάτα, στους 6-8 ºC και είναι το ιδανικό για ένα δώρο στην κάθε κοπέλα. Δεν έχω παρά να ευχηθώ σε όσους το αναζητήσουν

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

 

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΣΟΡΟΚΟΣ 2012


 
κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
 
Κτήμα Αραβανιτίδη

Σορόκος 2012

Chardonnay, μαλαγουζιά, μοσχάτο

ΠΓΕ Θεσσαλονίκης 12,5%

 

Το έχεις δοκιμάσει κάτω από τα δέντρα του κτήματος; Σε μια γωνιά που να βλέπεις πράσινο; Να φτάνουν κοντά σου σπιτικά αρώματα από την φύση και την μικρή κουζίνα; Κάποιος άνεμος σε βοηθά, και αυτός είναι ο Σορόκος.

Ο ίδιος ήταν που κόλλησε στην ετικέτα της φιάλης, έγινε ένα με το γαλάζιο του κύκλου της, και χαράχτηκε στον γευστικό χάρτη μου για οινική πρόταση. Το κτήμα Αρβανιτίδη, είναι το πιο μικρό και παραδοσιακό κτήμα που θα μπορούσατε να σκεφτείτε. Γίνεται μεγάλο όμως, από τις απαιτήσεις που έχουν όσοι παράγουν για αυτό οίνο, και για όσους το δοκιμάζουν που ζητούνε το καλύτερο ακριβώς γιατί ξέρουν ότι μπορούν να το έχουν.

Αυτός ο άνεμος πήρε τον αέρα από τρεις διαφορετικές ποικιλίες, τις ένωσε, συνδέθηκαν με τον τόπο που τις γεννάει και έβγαλαν αυτό το αποτέλεσμα. Ποτήρι μεσαίο με σχετικά στενό στόμιο είναι μια καλή επιλογή.  Λεπτό χρώμα, που γεμίζει με την παρουσία του chardonnay και αποκτά απαλές χρυσές ανταύγειες. Φινετσάτο άρωμα, φιλτραρισμένο από τον σορόκο. Δυνατή παρουσία ροδάκινου, ανθέων, μελιού, βερίκοκου, θυμαριού, κίτρου. Με σώμα που παίζει επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού, για να το χαρακτηρίσεις από καλό έως καθημερινή συντροφιά. Δροσερή οξύτητα, ανανέωση στο στόμα, μούδιασμα γλώσσας και γευστικού κάλυκα, γλυκόξινη ανάμνηση, μέχρι που στο τελείωμα κρατά την ανάμνηση από το χόρτο που το μεγάλωσε και την αλμύρα της θάλασσας.

Πίνεται στους 7ºC  συνοδεία τυριών σκληρών, ζυμαρικών με λευκές σάλτσες, σαρμαδάκια, αλλαντικά, αλλά και σαν απλή συνοδεία φρούτων. Αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος σας στον Ασσκό Θεσσαλονίκης με 7 ευρώ μπορείτε να το έχετε σαν επιλογή για το καθημερινό τραπέζι σας. Και δοκιμάστε το στην γωνιά με την δροσιά, όπου θα χτυπά ο Σορόκος και τα φύλλα θα σας δροσίζουν.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΖΙ...

....  όπως την πρότελευταία φορά που βρεθήκαμε μαζί σαν ζευγάρι. Μια βδομάδα μετά τα γενέθλιά σου. 26/11/2010...
Είναι μια ατάκα που ξέρουμε καλά τι κρύβει. Εμείς όχι οι άλλοι.
Έχει μαγεία απο την πρώτη φορά που την είπαμε.
Θέλω να δούμε ταινία ξανά στο δωμάτιό σου ξαπλωμένοι στα σκοτάδια και να ακούω εκτός απο τους ήρωες τα σχόλιά οσυ την ανάσα σου το στομάχι σου να γουργουριζει και να σε νιώθω κοντά μου. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
Κυρίως για να νιώθω εκείνο το ωραίο συναίσθημα οτι ανήκω κάπου που μου αρέσει με κάνει να ονειρεύομαι να μην αναζητάω τίποτα άλλο και κάπως με ηρεμεί.
Να κλείνω τα μάτια και να ξέρω πως πριν το κάνω εχω δει τα δικά σου μεγάλα εκφραστικά μάτια να με κοιτάνε και να γελάω. Να βλεπω την αρχή και το τέλος της ταινίας και να μου αρκεί γιατι ενδιάμεσα έχω δει άλλη μια πιο όμορφη.
Πλέον οταν παω στον κινηματογράφο κοιτάω την διπλανή θέση και πάντα τυχαίνει να είναι άδεια λές και σε περιμένει.
Θελω να δουμε ταινία μαζί... ξανά...
 

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η ΑΓΑΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

επιτέλους είδα κάτι ελληνικό, όμορφο, μια προσπάθεια απο νέα άτομα και ηρεμες ερμηνίες. Δεν τρελάθηκα με το σενάριο, έτρεχε γενικά πολύ, οκ δεν πιστεύω οτι βλέπεις κάποιον και πέφτεις κάτω αν και μου έχει συμβεί πριν πολλα χρονια.
Ένα ανάλαφρο έργο για το απόγευμα της ζέστης με ελπίδα γεμάτο ότι όλα μπορουν να γίνουν όσο απίθανα και αν μοιάζουν αρκεί να το προσπαθήσουμε.
Να ρισκάρουμε για ότι θέλουμε γιατι αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλά και γεμάτοι. Απλά κάτι χαρούμενο μέσα στην μαυρίλα μας πια. ελληνικό και με ομορφιά νεότητας.
Αν αγαπάς απλά να επιμένεις δεν ξέρεις ποτε θα σου εμφανιστεί ... μπορεί και στο τέλος

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΧΑΘΗΚΑ ΤΟ ΞΕΡΩ

αλλαγές στην ζωή μου. Δεν είναι η πιο εύκολη περίοδος για μένα. Τρέχω για πολλά και πονάω για πολλά.
Αναζητάω δουλειά, όπως όλοι. Μέχρι να βρω κάτι ξεκίνησα το δεύτερο επίπεδο ιταλικών ώστε να δώσω εξετάσεις τον Νοέμβριο
Οκτώβριο έχω εξετάσεις και μαθηματα κρασιού μετά λίγη ηρεμία και βουρ για ισπανικά.
Παράλληλα ετοιμάζω και κάτι σαν δική μου δουλειά με τα προιοντα του χωριού μου και ψάχνω πως να το στήσω πως να το στολίσω που να το δωσω και ας πουμε οτι κάπως έτσι περνά ο καιρός.
Εχω στειλει πολλά βιογραφικά και περιμένω απαντήσεις, προσπαθώ να ετοιμάσω κείμενα για τα σαιτ που ειμαι και για αυτο χαθηκα, και τρέχω σε εκδηλώσεις για κρασί.
Κατα τα αλλα κάτι θέλω πολύ που εύχομαι να έρθει και κάτι να μου αλλάξει τον τρόπο που βλεέπω τον κόσμο.
Μια ανατροπη ένας έρωτας ένας χαρισματικός άνθρωπος και ένα χαμόγελο για να πάρει λίγο το μάυρο απο πάνω μου όταν με πιάνει.
Φυσικά για ψυχολογικούς λόγους ακόμα κάνω κοσμήματα.
Ετοιμάζω γλυκά και μπομπονιέρες για βαπτίσεις και θέλω απλά να χαίρομαι με όσα καλά μου έρχονται. Διακοπές δεν το βλέπω να κάνουμε αλλα ποτέ δεν ξέρεις.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2012


 
κείμενο φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
Κτήμα Γεροβασιλείου

Μαλαγουζιά  2012

Τοπικός Οίνος Επανομής 12,5%

 

Υπάρχει μόδα και στο κρασί; Ναι … είναι η λευκή επέλαση της Μαλαγουζιάς. Μιας ποικιλίας αρωματικής, με ωραίο χρώμα και προσαρμοστικότητα. Ένα προϊόν όπου μπορεί τώρα το καλοκαίρι να συνοδέψει τα βράδια μας, και να δείξει τον πλούτο της ελληνικής μας γης. Η ποικιλία αυτή έχει τις ρίζες της στα χώματα της Αιτωλοακαρνανίας και λίγοι το ξέρουν. Δεν θα είχε όμως αναστηθεί αν ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, δεν είχε ασχοληθεί μαζί της σοβαρά και ουσιαστικά.

 Αυτό όμως ήταν η αρχή. Δεν θα μπορούσε ο ουσιαστικός πατέρας της να μην κάνει κάτι με αυτήν την πρώτη ύλη.  Υπάρχει η δυνατότητα κάποιες χρονιές να κάνει όψιμο τρύγο, αλλά συνήθως το μπουκάλι που κυκλοφορεί είναι μια μαλαγουζιά κάθε χρόνο.

Νέα εμφάνιση, νέα σχεδίαση, νέα φιλοσοφία. Η πρακτική της οινοποσίας πάντως παλιά και δοκιμασμένη. Σε ένα ποτήρι με ψηλό πόδι, μια τουλίπα κλειστή, γεμίζει μέχρι την μέση και μένη κάποια λεπτά για να δώσει τον καλό εαυτό της.  Με μύτη έντονη, γεμάτη από κίτρο, λευκά λουλούδια, άνθη δεντρολίβανου, άνθη λεμονιάς, πεπόνι, ροδάκινο. Με την συνέχεια στο κέντρο της γλώσσας να είναι μια παρουσία δυνατή μέσα στο στόμα. Πληθωρικό ικανό να σου μουδιάσει γλυκά το στόμα, να σε κάνει να χαθείς με την οξύτητα και τα αρώματα που θα βρεις, την ευχαρίστηση που θα σου δημιουργήσει, και την μακρά γευστική επίγευση, που κλείνει με πικρές νότες αλλά και θύμησες από γη, βρεγμένο χώμα και χορτάρι και άνθη μικρά.

 Κάτι τόσο όμορφο ψάχνεις και την ανάλογη παρέα για να το συνοδέψεις. Ζυμαρικά, σαλάτες με κοτόπουλο, κοτόπουλο στην σχάρα, ριζότο με λαχανικά, αλλά και μόνο του είναι μια ελληνική πρόταση που αξίζει να δοκιμαστεί. Εξάλλου ο κάθε πατέρας είναι περήφανος για το παιδί του. Έτσι και το κτήμα Γεροβασιλείου, για αυτό το παιδί του και για όλη την προσπάθεια του να το αναστήσει.

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ W ΜΟΣΧΑΤΟ



                                         κείμενο - φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
Κτήμα ανατολικός αμπελώνας

W μοσχάτο

Μοσχάτο

Επιτραπέζιος οίνος 12,5% vol

 

 Τα νέα κρασιά έχουν μαγεία και μυστήριο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου δώσουν στο ποτήρι. Κανένας δεν ξέρει για αυτά να σου πει. Νιώθεις σαν τον Κολόμβο σε νέα γη.  Όταν ο φελλός ανοίξει, όταν το άρωμα σε πλησιάσει, και η στιγμή γεννιέται, τότε ναι κάτι μαγικό συμβαίνει.

 Έτσι ένιωσα όταν δοκίμασα το μοσχάτο από τον Ανατολικό Αμπελώνα, από τα Άβδηρα της Ξάνθης. Νέο κτήμα, και η χαρά να δω τι καλό έχει δημιουργήσει είναι μεγάλη. Ένα ποτήρι κολονάτο, είναι αυτό που μου έδειξε το ανοιχτό του χρώμα και τις λεπτές αχυρόξανθες ανταύγιες , την διαφάνεια και την ντελικάτη μυρωδία του.

 Ένα λευκό τριαντάφυλλο, ένα άρωμα από άχνη ζάχαρη, λεμόνι, εσπεριδοειδή, με περίεργη διάθεση στην είσοδο στο στόμα, και παιχνίδισμα με την οξύτητα γίνεται αντιλυπτό από την αρχή. Ωραίο μούδιασμα στο στόμα και γίνεται αμέσως αισθητό το σώμα του κρασιού. Ήρεμο με δυνατότητα να το συνοδεύσεις με καθημερινά φαγητά και με φρούτα. Με μακριά επίγευση και γεύση που περιέχει μια αλμυρότητα.

Νομίζω ότι αυτή η ανακάλυψη άξιζε να γραφτεί και να παρουσιαστεί. Γιατί πηγαίνει με πράσινες σαλάτες, ριζότο, μανιτάρια στην σχάρα και ζυμαρικά. Από εμάς…

 

Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!