Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

SAITIS GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL



φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου 


Το κτήμα Σαΐτη βρίσκεται στη θέση ΡΟΔΙΑ Στυλίδας. Αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας. Τα καλλιεργούμενα είδη είναι η ποικιλία Κονσερβολιά Στυλίδας, Καλαμών, Χαλκιδικής, Κορωνέικη και Μανάκι. Συλλέγουμε τον καρπό από τις καλύτερες ποικιλίες, από το χυμό των οποίων τελικά επιλέγουμε τα ποιοτικότερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Ως μέλος ομάδας παραγωγών που εφαρμόζει Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην καλλιέργεια της ελιάς, εγγυόμαστε για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ένα ελαιόλαδο πιστοποιημένο βάση των απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2.1 & 2.2.

Αποτελούμε την τρίτη γενιά της οικογένειας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Στις αρχές του 2013 προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε το πάθος μας για το ελαιόλαδο και την μακρόχρονη εμπειρία των γονιών μας στο χώρο, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Επενδύσαμε στην τυποποίηση ελαιολάδου, με σκοπό την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Στόχος μας είναι να δώσουμε την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στο «χρυσάφι» που παράγει ο τόπος μας και να το διαθέσουμε απευθείας στον Έλληνα και ξένο καταναλωτή. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο επιλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της περιοχής. Πρόκειται για προϊόντα αποκλειστικά του δικού μας ελαιώνα αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Όλα μας τα ελαιόλαδα είναι ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας (έως 0,3%). Διακρίνονται για την έντονη φρουτώδη γεύση με χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτά των χόρτων, της αγκινάρας και της ντομάτας, που το κάνουν ιδανικό για χρήση σε σαλάτες και πιάτα μεσογειακής διατροφής.

Από την οργανοληπτική εξέταση των δειγμάτων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
Φρουτώδες: 4,9
Πικρό: 2,9
Πικάντικο: 3,1


Δείτε τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων που κάνουμε σε κάθε παρτίδα στα κορυφαία χημικά εργαστήρια της χώρας με τα οποία συνεργαζόμαστε. Στόχος μας είναι σε κάθε παρτίδα που τυποποιούμε να διατηρούμε σταθερά κορυφαία τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας ανεξαρτήτου κόστους.



1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις