Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΣΥΡΟΥ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

Η εταιρεία "Σύρου Εδέσματα Α.Ε." δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων. Βασικός σκοπός είναι η ανάδειξη των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του νησιού, με έμφαση στο μάραθο και την κάπαρη. Εναλλακτικές δοκιμασμένες συνταγές, όπως η πίτα (Μαραθόπιτα) και το γλυκό κουταλιού ( κάπαρη- καπαρόφυλλα ) αποτελούν στόχο για την εταιρεία. Τα προϊόντα αυτά έχουν κατοχυρωθεί από την εταιρεία ως ευρεσιτεχνία από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Τα προϊόντα είναι γνήσια ελληνικά τοπικά. Τα φύλλα για τις πίτες ανοίγονται στο χέρι, αλείφονται με γνήσιο ελαιόλαδο και γεμίζονται με προϊόντα, όπως συριανό τυρί Σαν Μιχάλη, παραδοσιακό λουκάνικο Σύρου κ.λπ. Το ίδιο ισχύει για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού, συνδυάζοντας φρούτα και κηπευτικά με ξηρούς καρπούς και βότανα. Συλλέγονται , αποξηραίνονται, τυποποιούνται και διακινούνται σύμφωνα με κανόνες υγιεινής. Όλοι οι συνδυασμοί πιστοποιούν την αυθεντικότητα των προϊόντων ,καθώς πρόκειται για γεύσεις της ελληνικής καθημερινότητας.
Δέσμευση αποτελεί η μέγιστη ανάδειξη της παράδοσης , χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και κλασικούς τρόπους προϊοντικής παραγωγής.



FACEBOOK PAGE syrouedesmata

1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις