Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΛΗΝΘΑΚΗ



Ανδρέας Πληνθάκης
Μέλι δάσους

Λέξεις- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου

 Να ξέρεις πως το μέλι έχει μυστικές ιδιότητες που ποτέ δεν θα μάθουμε. Κάθε φορά που θα το δοκιμάζεις, και ανάλογα με την διάθεσή σου, θα σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη και μέσα σου και στην γλώσσα σου.
 Για όσους αγαπούνε το παραδοσιακό αγνό κανονικό μέλι, ναι ναι αυτό που ζαχαρώνει και ασπρίζει και παγώνει και όλα τα κάνει, γιατί δεν έχει συντηρητικά σας έχω πρόταση .
  Ο Ανδρέας Πληνθάκης είναι οινοπαραγωγός στο Αίγιο, αλλά έχει πολύ μα πολύ μικρή παραγωγή για μέλι. Τόσο που έκανα αμάν για να βρω ένα βάζο.
 Είναι από τις στιγμές που αγάπησα το γιαούρτι, γιατί το έκανα παγωτό με αυτό το μέλι και έγινε ανάρπαστο. Είναι η φορά που αγάπησα το ζεστό σπιτικό ψωμί από τον ξυλόφουρνο, γιατί με το σπιτικό βούτυρο και το μέλι αυτό το έκανε γλυκό. Λάτρεψα σπιτικές μπρουσκέτες, γλυκόξινες που το πρόσθεσα στην σάλτσα.

  Είναι μέλι δάσους, είναι μέλι με χρώμα κεχριμπαρένιο. Είναι τέλειο γιατί και μια κουταλιά του μπορεί να γίνει από μόνη της γλυκό. Αντέχει έως και δυο χρόνια σε δροσερό και ξηρό μέρος, και μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές προσπάθειές σας. Απαλό, βελούδινο, δυνατό και αγνό μέλι. 

4 σχόλια:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις