Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ JED & DOUCE

γάμος...
η στιγμή που οι γονείς νιώθουν ότι το παιδί τους μεγάλωσε. 
που το βλέπεις να ανοίγει τα δικά του τα φτερά ... και θυμάσαι... 
θυμάσαι...
την στιγμή που ήρθε η σύντροφός σου και σου είπε, αυτό το στυλό λέει οτι θα κάνουμε παιδί. το ίδιο και ο γιατρός. ταράζεσαι προς στιγμήν αλλά έχεις 9 μήνες στην διάθεσή σου για να το καταλάβεις. 
και οι αλλαγές είναι πολλές. 
για να τις νιώσεις όλες φτάνεις στην καυτή αίθουσα αναμονής και ζεις όση ώρα είναι μέσα η γυναίκα σου το πιο τρομερό άγχος της ζωής σου. και η πρώτη αλλαγή γίνεται όταν σου λένε οτι το έχετε στα χέρια σας και είναι καλά και οι δύο. που κοιτάς με λαχτάρα δύο μάτια κλειστά ακόμα που ξέρεις οτι θα σου αλλάξουν όλο το πρόγραμμά σου. την ύπαρξή σου. το είναι σου.
φτάνει πρώτη μέρα στο σχολείο και τρέμεις το ίδιο. ξέρει πολλά όμως και μιλάει, αντιδράει καταλαβαίνει τα πάντα. εσύ εκεί όμως. το πήρες πολύ κατάκαρδα το ρόλο του γονιού ε; ούτε που το πιστεύεις ακόμα; και όμως δύο χεράκια σε άλλαξαν.
 περνάς την εφηβεία με τρέξιμο, ταξίδια, ξενύχτια, διάβασμα, υποστήριξη, νεύρα, υπομονή, φωνές, τσακωμούς, αγκαλιές, φωτογραφίες, λεφτά, άγχος, άγνοια. 
  για να έρθουν οι σπουδές. όπου έχεις την ευθύνη κάποιου αλλά και την πεποίθηση οτι κάτι του έμαθες ώστε να τα καταφέρνει μόνος του. και ένα μεταπτυχιακό στο Παρίσι, που σου αλλάζει την ζωή. Απο μια απλή εξεταστική καταλήξαμε σε ένα δημαρχείο και έναν γάμο εκεί. είδες που δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η επόμενη σελίδα; 
  έγινε πολιτικός γάμος με μια ελληνίδα και έναν γάλλο. με δύο παιδιά τόσο διαφορετικής νοοτροπίας, μα τόσο προσαρμοσμένα ο ένας στην ύπαρξη του άλλου πια. όπου ήρθε η ώρα να κάνουμε τον γάμο και στην χώρα μας.
όλο το σόι με έναν τρόπο μαγικό ακόμα και αν έχουν μαλώσει, σε ένα τέτοιο γεγονός οπισθοχωρούν και αλλάζουν όλα. οκ βγαίνουν οι κακίες κάποια στιγμή, αλλά όταν δεν θα μπορεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα. και ο κάθε συγγενής πρώτα για το ζευγάρι, μετά για τον ίδιο δίνει κάτι με την ύπαρξή του. ασφάλεια είναι το πρώτο που νιώθει το ζεύγος. απο την αγάπη των οικείων του. σιγουριά ότι στα 7.000.000.000 ατόμων έχει 2.000 γνωστούς. χαρά που μοιράζεται κάτι τόσο σημαντικό για τον ίδιον με όσους τον έζησαν σε διαφορετικά στάδια της ζωής του. 
 και ανεβαίνει το ζευγάρι τα σκαλιά της εκκλησίας για να πάει πλεον ΜΑΖΙ ένα βήμα παρακάτω. κανένα χαρτί δεν θα σε βοηθησει ενα δεν το νιώθεις εσύ απο μέσα σου οτι ανήκεις στην επιλογή σου. και όλα εκείνα τα χαμόγελα, τα νάζια, το δάκρυ, οι αναμνήσεις, πως μπορούν και χωράνε μέσα στα λόγια του παπά; 
ασχετα αν ο παπας ειναι στραβοξυλο φωναζει τσιριζει και ολα του φταινε.  και μέσα σε εκείνη την μια ώρα γάμου, όλοι οι γονείς θυμούνται απο την ώρα που παντρεύτηκαν οι ίδιοι, μέχρι την ώρα που είδαν τον βλαστό τους να έρχεται στην θέση τους. 
  και όλα αυτά τα λέω για τον γάμο της ξαδέρφης μου, που ήταν ένα ζευγάρι κουκλάκια ζωγραφιστά, και που έκανε το μεγάλο βήμα να πάει παρακάτω. 
alepa photography 

Αγάπες μου όμορφες, ορκιστήκατε στον Θεό και μετά στον εαυτό σας, να είστε ΜΑΖΙ να δημιουργείτε κάθε μέρα κάτι όμορφο, και να γίνεται σαν τα δέντρα, ψηλά και γερά. να δημιουργήσετε ρίζες βαθιές, με αγάπη και υπομονή πάντα. σεβασμός στα θέλω και στα πρέπει στις ανάγκες και στα μάτια του άλλου μισού σας. θα έρθετε στην θέση των γονιών σας κάποτε και θα τους δείτε με άλλο μάτι. κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε να λέτε με ένα ποτήρι κρασί τα προβλήματα της ημέρας αλλά και του εαυτού σας. μιλήστε πολύ ουσιαστικά και συχνά. με ειλικρίνεια και σεβασμό στις ανάγκες που εκφράζονται. δημιουργήστε πρώτα χαμόγελα στον σύντροφό σας και μετά μέσα απο απλά πράγματα... έχετε δύο χέρια που προσφέρουν το καλύτερο αγχολυτικό Μια αγκαλιά... έχετε όνειρα κοινά πλέον αλλά και ξεχωριστά. έχετε 
να ζησετε και να δημιουργησετε ΜΑΖΙ οτι επιθυμείτε  

2 σχόλια:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις