Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

THE PRESTIGE

Κρεβάτι √
Αγκαλιά √
Ποπ κορν √
Κουβέρτα √
Άρα; Είναι ώρα για ταινία. Και να επειδή εγώ μπερδεύομαι και δεν ξέρω τι να διαλέξω, ένας φίλος μου κατέληξε να δούμε το The prestige.
Ειδικός στις ταινίες δεν είμαι αλλά θα το πω με απλά λόγια. Έχει ιστορία για δύο μάγους που ήταν αντίπαλοι, και προσπαθούσαν να σταματήσουν την καριέρα ο ένας στον άλλον. Ο ένας κατάφερε να κάνει οικογένεια ενώ ο άλλος έμεινε να τον κοιτά και να τον ζηλεύει.
Μέσα από απλά περιστατικά βλέπουμε κόλπα, την εξέλιξη της τεχνολογίας τότε, την αλαζονεία του ατόμου όταν θέλει κάτι, την επιμονή. Μπορώ να πω ότι έχει ωραία σκηνικά, κοστούμια, ηχητικά εφέ αρκετά δυνατά. Κάποια στιγμή βαρέθηκα λίγο την πλοκή αλλά το ξεπερνάει και η πρόζα θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.
Πάντως σε γενικές γραμμές έχει ενδιαφέρον


 The Prestige είναι ο τίτλος ταινίας του 2006 Aγγλοαμερικανικής παραγωγής. Είναι δράμα σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν και σενάριο του Κρίστοφερ Νόλαν και του αδερφού του Τζόναθαν Νόλαν, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κρίστοφερ Πριστ, βραβευμένο το 1995 με το βραβείο World Fantasy Award ως καλύτερο μυθιστόρημα. Η ιστορία ακολουθεί τον Robert Angier και τον Alfred Borden, αντιπάλους επι σκηνής μάγους του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα. Παθιασμένοι με τη δημιουργία των καλύτερων ψευδαισθήσεων επί σκηνής, ανταγωνίζονται με τραγικά αποτελέσματα.
Στη ταινία πρωταγωνιστεί ο Χιου Τζάκμαν ως Robert Angier, ο Κρίστιαν Μπέιλ ως Alfred Borden, και ο Ντέιβιντ Μπάουι ως Nikola Tesla. Επίσης εμφανίζονται ο Μάικλ Κέιν, η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Πάιπερ Περάμπο, ο Άντι Σέρκις, και η Ρεμπέκα Χολ.
Η ταινία κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου του 2006, έλαβε θετικές κριτικές και ισχυρά αποτελέσματα στο box office, και έλαβε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη κινηματογραφία και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Μαζί με το Illusionist και Scoop, το The Prestige ήταν μία από τις τρεις ταινίες του 2006 για την εξερεύνηση του κόσμου των μάγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις