Σάββατο 31 Μαΐου 2014

CANDIASHOP.GR

Γεννήθηκε στο Ηρακλειο Kρητης το 1986.
Παρακολούθησε σεμινάρια  αργυροχρυσοχοΐας, κεραμικής,επεξεργασίας και εφαρμογής ρητινών, ακρυλικών, σμάλτων, ξύλου,χαρτιού, υφασμάτων και τσιμέντου.
Δουλειά της βλέπουμε από το 2005 σε καταστήματα, μουσεία και gallery σε όλη την Ελλάδα ,στο προσωπικό της website, και στο μαγαζι-εργαστηριο της στην κρητη.
Δημιουργεί κάθε χρόνο νέες σειρές κοσμημάτων με νέα και πρωτοποριακά υλικά.
Πηγή έμπνευσής της είναι τα ίδια τα υλικά καθώς και οι νέες τεχνοτροπίες, που διευρύνουν τον σχεδιαστικό της ορίζοντα.

Σεμινάρια

2014: " Fusion" Nicole Polentas - Christofer Earl Merlbourn
2012: "Πήλιμα" Chiara Valentini
2011: "Workshop in plexiglass"  Yoko Izawa
2011: "Εναλλακτικό κοσμημα II" Δώρα Χαραλαμπακη
2011: "Αρχές Μεταλλοτεχνίας" Κατερίνα Ηλιοπούλου
2011¨ "Μοντέλα σε κερί για χυτό κόσμημα "  Μαρία Γκέλου
2011: " Κεραμικό κόσμημα"  Δώρα Χαραλαμπάκη
2010: "Resins + plexiglas"  Μπέκη Γαλανοπούλου
2010: "Εναλακτικό κοσμημα I" Δώρα Χαραλαμπάκη

Εκθέσεις

2014: "Κυκλοτερώς",  AS Gallery- Ηράκλειο Κρήτης
2014: "Σύγχρονες δημιουργίες", Μec Παιανίας ,Αττική
2013: "Little textile stories" , AS Gallery,Ηράκλειο Κρήτης
2013: "Ζέυξεις" ,Art Estate gallery,Χαλάνδρι
2013: "Baz-art" ,M-art gallery,Κολωνάκι
2012: "Re-think" ,Palia agora - art space,Χώρα Νάξου

2010: "Personal exhibition" , Avanti,Πάτρα

FACEBOOK PAGE Candiashopgr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

TWO IN A GONDOLA

Πίσω από το brand two in a gondola, βρίσκεται η σχεδιάστρια Έλενα Παύλου. Γεννημένη στη Κύπρο, όπου είναι έκδηλος ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας από την αρχαία ιστορία μέχρι και τη σύγχρονη, αποκτά μια ευρεία αντίληψη για τον κόσμο, κάτι που στιγματίζει το τρόπο που βλέπει τα πράγματα.
Αποφοιτά από την Accademia Internazionale d’ alta Moda e d’arte del costume - Koefia, στη Ρώμη, στην υψηλή ραπτική.


Πρόκλησή της είναι να χρησιμοποιεί στοιχεία haute couture, στο prêt-à-porter. Οι ανορθόδοξες τεχνικές είναι κάτι το οποίο είναι ευδιάκριτο στη δουλειά της. Μετά την συμμετοχή της στην Biennale νέων καλλιτεχνών, πυροδοτείται μια περιήγηση στο χώρο του θεάματος, το οποίο διαμορφώνει και το τελικό ύφος της σχεδιάστριας.
Αποφασίζει να σχεδιάσει την προσωπική της συλλογή, ένα αποτέλεσμα διαφορετικών εμπειριών και ενθουσιασμού. Το δισυπόστατο που υπάρχει στο χαρακτήρα και στη δουλειά της, περιγράφεται γλαφυρά με τον τίτλο two in a gondola. Δημιουργεί ευκολοφόρετες συλλογές urban wear για δυναμικές γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν από τα στερεότυπα.

Σύντομα τα two in a gondola γίνονται αγαπητά σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και Τσεχία. Οι fans τα αγαπούν για το ιδιαίτερο σχεδιασμό και την πολυμορφικότητά τους. Η πολιτική value-for-money, τα κάνει προσιτά σε όλους. Δέσμευση της σχεδιάστριας είναι ότι το χιούμορ, οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες, το πολύπλοκο πατρόν, και η εμμονή στην ποιότητα των υλικών και της ραφής, είναι τα πάγια χαρακτηριστικά των two in a gondola.

FACEBOOK PAGE Two In A Gondola Shop

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

RIZES GREEK DELICATESSEN



 ΡΙΖΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ DELICATESSEN
Εμμανουήλ Βασιλειάδης

Οι Ρίζες Ελληνικά Delicatessen είναι μία οικοτεχνία παραγωγής τροφίμων, εγκατεστημένη στον Κρόκο Κοζάνης. Ξεκινήσαμε την δραστηριότητά της το 2012 με σκοπό την παραγωγή χειροποίητων προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας με 100% φυσικά υλικά και την καλύτερη γεύση. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο συνεργατών-προμηθευτών από τοπικούς κυρίως παραγωγούς, οι οποίοι με υπευθυνότητα και γνώση καλλιεργούν και παράγουν εξαιρετικής ποιότητας, ασφαλή προϊόντα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, που αποδεικνύεται με τη χρήση ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, είναι για εμάς προαπαιτούμενο για την επιλογή τους. Από την αρχή της δραστηριότητάς μας εφαρμόζουμε αυστηρά τις διαδικασίες του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 22000:2005. Μαγειρεύουμε και συσκευάζουμε σε άρτιες υγειονομικά εγκαταστάσεις αναζητώντας κι αξιοποιώντας παραδοσιακές κι οικογενειακές συνταγές. Αφορμή κι έμπνευση για τα προϊόντα μας είναι ο αγροτικός μας πλούτος και η εξαιρετικής νοστιμιάς ελληνική μεσογειακή διατροφή την οποία προσπαθούμε να αναπαράγουμε με σεβασμό στην αυθεντική συνταγή.
 

Στην γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνονται:
Αλείμματα πιπεριάς Φλωρίνης, με υψηλό βαθμό συμπύκνωσης μεταξύ 70% και 80%.
Αλείμματα 100% φρούτων με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιών, χωρίς ζάχαρη και πηκτίνη και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα.
Έτοιμα φαγητά – μεζέδες αντιπροσωπευτικά της ελληνικής κουζίνας.

FACEBOOK PAGE RIZES-Greek-Delicatessen 

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΔΑΣΟΚΗΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΥΦΑΣ



Ο Δασόκηπος με έδρα την ορεινή Χαλκιδική δραστηριοποιείται γύρω από τη μεταποίηση και το εμπόριο τρούφας και άγριων μανιταριών. Η ενασχόλησή μας ως προς την συλλογή τρούφας είναι πολυετής, από το 2002. Σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών) ταυτοποιούμε πικοιλίες τρούφας στην Ελλάδα. Από το 2007 ασχολούμαστε εντατικά με το εμπόριο της ελληνικής τρούφας, και από το 2010 ο Δασόκηπος είναι η πρώτη εταιρία που ασχολήθηκε με την μεταποίηση τρούφας στον ελλαδικό χώρο. Παράλληλα κατά το διάστημα 2008-2010 λειτούργησε και ο «Αμανίτης στο Δασόκηπο», ένα εστιατόριο με θέμα τις τρούφες και τα άγρια μανιτάρια. 




Εκεί έλαβε χώρο η πρώτη ελληνική γιορτή τρούφας (Ιούλιος 2008). Ακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια που περιλάμβαναν εξορμήσεις στο βουνό με συλλογή τρούφας - άγριων μανιταριών και παρουσίαση της χρήσης τους στην κουζίνα από τον Σύμβουλο –Σεφ του εστιατόριου μας Παναγιώτη Ιωαννίδη. Το εργαστήριό μας βρίσκεται στον τόπο παραγωγής τρούφας και άγριων μανιταριών μεσα σε ένα δάσος οξιάς και βαλανιδιάς στην δεύτερη κορυφή του όρους Χολομώντα ανάμεσα στα γραφικά χωριά Αρναία και Ταξιάρχη. Η ηλεκτροδότηση της μονάδας μας γίνεται απο σύστημα φωτοβολταϊκών και η ύδρευση από ιδιόκτητη γεώτρηση.

FACEBOOK PAGE greektruffles 

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ

Παραδοσιακός φούρνος «Ντουρουντούς» από τα Σφακιά Κρήτης.

Χρησιμοποιώντας διαλεκτές πρώτες ύλες ο φούρνος «Ντουρουντούς» φτιάχνει με μεράκι και συνέπεια χειροποίητα, παραδοσιακά και χωρίς συντηρητικά αρτοσκευάσματα.





Ψάχνει συνεχώς για νέες πρώτες ύλες και αφουγκράζεται τα μηνύματα του καταναλωτικού κοινού. Θέλοντας να προσεγγίσει τις διατροφικές συνήθειες και ανάγκες όλο και περισσότερων καταναλωτών δημιούργησε και μια βιολογική σειρά αρτοσκευασμάτων.

Σε μια εποχή που οι γνήσιες γεύσεις έχουν χαθεί, ο φούρνος «Ντουρουντούς» έχει ως όραμα να δημιουργήσει αληθινές, αγνές και ατόφιες σφακιανές γεύσεις…


facebook page NtourountousFournos

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

DELI IN A BOX



Από μικρές μέσα στην κουζίνα των μανάδων μας, ανασηκώναμε καπάκια και ζεματίζαμε τα χέρια μας, χωρίς όμως αυτό να μας πτοεί στο ελάχιστο… Η κορύφωση αυτού του «δράματος» ήρθε με τη συγκατοίκηση, όπου κάθε γνωστός και φίλος περνούσε στην κουζίνα μας, γιατί πάντα κάτι θα έβραζε σε μια κατσαρόλα ή θα ψηνόταν στο φοιτητικό μας φουρνάκι. Από την εποχή εκείνη, λοιπόν, μας έτρωγε το «σαράκι» να κάνουμε κάτι δημιουργικό που να μας χαρίζει τη θαλπωρή και τη «ζεστασιά» που νιώθαμε όταν βρισκόμασταν σε κουζίνα.
Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Deli in a Box, προϊόν της δικής μας αγάπης για την ελληνική γαστρονομία, με την ελπίδα να προωθήσουμε προϊόντα που λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε πρώτα απ’ όλα κι εμείς οι ίδιες στα δικά μας μαγειρέματα. 

 
Επιλέξαμε επιχειρήσεις και οικοτεχνίες με μικρές παραγωγές και αγνές πρώτες ύλες από την ελληνική γη, με έμφαση στη μοναδικότητα κάθε περιοχής και στην ιδιαιτερότητα των επιλογών των επιχειρήσεων αυτών, μια και ο δρόμος της ποιότητας είναι συνήθως ο πιο δύσκολος και αξίζει την προσοχή μας ή τουλάχιστον έτσι το αξιολογούμε εμείς.
Αυτά τα προϊόντα θέλουμε να φτάσουν και στο δικό σας τραπέζι, ελπίζοντας να σας φέρουν ακόμα πιο κοντά σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και μυρωδιές, όπως το έχουν καταφέρει και για εμάς.

Καλή μας όρεξη!
Έφη - Αθηνά

FACEBOOK PAGE Deli-in-a-box 

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

PROJECTAKI.GR

και κάπου εκεί στην αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα κάτι πολύ σπάνιο πρωτότυπο και δεν ήθελα να το χάσω.
Κάποια καλλιτέχνιδα με το όνομα projectaki.gr κάνει κοσμήματα με βάση τους νομούς της χώρας μας. 
βραχιόλια και κολιέ με τον νομό που αγαπάτε. 
τρελάθηκα με την ιδέα και τα σχέδια και σας το προτείνω να το δείτε καλύτερα.
χρώματα μεγέθη σχέδια μπορείτε να ρωτήσετε την σχεδιάστρια.

facebook page projectaki.gr

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑΝΤΊΝΕ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ


σήμερα για εμάς τους υποστηρικτές της Γεωπονική Πύλη - Agriculture Portal είναι σημαντική μέρα ... γιορτάζει ο αρχισυντάκτης μας Konstantinos Zoumas
σήμερα ετοιμάζουμε πάρτυ με καλά γεωπονικά νέα και ροζέ κρασί απο την RIRA- Αμπελώνες RIRA happy name day bosssss

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ERI STAI DESIGN


Η Έρη Στάη με χωρική αφετηρία τα Άνω Πετράλωνα και ούσα "ανήσυχο πνεύμα", αφού ολοκλήρωσε Οικονομικές Σπουδές και απασχολήθηκε επαγγελματικά με πληθώρα αντικειμένων, οδηγήθηκε σε μη χωρικές διαδρομές καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας.
Με τον καιρό η καλλιτεχνική της διάθεση εκφράστηκε με τη δημιουργία κοσμημάτων καθώς συνειδητοποίησε πως ήθελε να "μιλάει" μέσα από αυτά. Πηγή έμπνευσης της εκτός από την επικαιρότητα, αποτελούν οι περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας και οι διαδρομές με το μετρό της πόλης, όπου έχει την ευκαιρία να παρατηρεί τον κόσμο, να φαντάζεται τι του ταιριάζει, να του "βάζει χρώμα"... Θέλει να μιλά μέσα από τη δουλειά της χωρίς όρια, και χωρίς ''πρέπει''.

Κάθε της κομμάτι μοναδικό, με δικό του κωδικό, και ακριβώς επειδή της αρέσει να πειραματίζεται συνεχώς με νέα υλικά, η τελευταία της δουλειά έχει επεξεργασμένο beton.

facebook page eri stai