Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

BACK TO SCHOOL

Και κάπως έτσι ήρθε το Σάββατο...
Πρωί στο μπαλκόνι- όσο ακόμα μπορούμε δηλαδή- με τον καφέ και την μπουγάτσα, περιοδικά μόδας και μυθιστορήματα. Κάτι ακόμα σε γυρίζει στο καλοκαίρι, αλλά τα πιο πολλά σε πάνε στο φθινόπωρο πλέον. 

Άνοιξαν τα σχολεία, και θα ευχηθώ υπομονή στα παιδιά και στις μητέρες, και να πηγαίνετε ανάλογα με τις δυνατότητες του παιδιού σας και όχι με βάση αυτό που θα θέλατε να είναι ή να έχει. Προσοχή στα αδύνατα σημεία του παιδιού και ισχυροποίηση των δυνατών του. 
 Και τώρα που το λέω, μην νομίζετε οτι μόνο τα παιδιά πάνε σχολείο. Εσύ που με διαβάζεις, φέτος το χειμώνα τι θα κάνεις για εσένα. 
                                   Τι; Δεν θα κάνεις τίποτα; 

όσο μεγαλώνεις ενα δεν ενημερώνεις τον εγκέφαλο σου με νέες γνώσεις το γερνάς κατά 20%. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; Και τώρα που το έμαθες φρόντισε να κάνεις κάτι για αυτό. Τα χρήματα είναι το λιγότερο. Μάθε μόνος σου μια ξένη γλώσσα, γράψε κάπου τις απορίες σου και ρώτα σε 10 μαθήματα έναν δάσκαλο. Μίλα με ξένους λαούς και μάθε ιστορίες τους. 

                              Βρες τι σου αρέσει και διάβασε 

φυσικά δεν εννοώ τα κουτσομπολιά των stars - έλεος που ξοδεύεις φαιά ουσία για αυτούς- αλλά να βρεις κάτι που θα σου ανοίξει τους ορίζοντες σου. Όλα μα όλα τα νέα που μπαίνουν στην ζωή μας είναι για να γνωρίσουμε καλύτερα εμας. Μην τρομάξεις... έχεις και άλλες δυνατότητες που δεν γνωρίζεις. 

2 σχόλια:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις